1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 kg alma
4 tasak vanilia puding (fozos)
cukor
fahej (orolt)
Az almat le reszelem es keves vizzel teszem foni.
Amikor szinte puha,akkor hozza adom a keves vizzel feloldott pudingot es meg fozom 1-2 percet.
Ha nagyon suru,akkor potolom vizzel.
Hozza adom a cukrot es a fahejat izles szerint.
Langyosra huttom.
Az elso lapot ki nyujtom tepsi nagysagura es rea simitom az almas kremet.
Utana ki nyujtom a masik lapot es rea helyezem az almas toltelekre.
Meg sutom,nem tul nagy fokon.
Meg forron vanilias porcukorral behintem.
Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel. A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima, lágy tésztát kapunk. Kell az összeállításhoz egy kis tej is. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A lisztet összeforgatjuk a cukorral, sütőporral, majd összemorzsoljuk a hideg vajkockákkal. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, majd gyors mozdulattal összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A 4 tojás sárgáját, 15 dkg porcukrot, 12 dkg zsiradékot, 3 dkg kakaót, 2 dl tejet, 1 sütőport, 20 dkg lisztet összekeverem, majd kizsírozott, kilisztezett tepsiben előmel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű