Családireceptkönyv.hu

Kuglóf kelt


Írta:

Elk. idő: 30 perc+ 2x30 p
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
12 dkg porcukor
15 dkg olvasztott vaj
2 tojás
3 dkg élesztő
2 dl tej + 2 ek tej
1 tk. vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
2 ek. kakaó por ( a tészta felébe)

Elkészítés:


A hozzávalókból a géppel tésztát dagasztok, kettéveszem és a felébe beledagasztom a két kanál kakaóport 2 ek. plusz tejjel együtt.

Duplára kelesztem a két tésztát, ez kb. 1-1,5 óra a hőmérséklettől függően.

Lisztezett deszkán kinyújtom mindkét tésztát és a fehérre teszem a kakaóst. Együtt feltekerem, mint a beiglit, és a kivajazott, morzsázott kuglófsütőbe teszem.

Ismét hagyom kelni legalább 1 órát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 50-55 perc alatt megsütöm. Ha a teteje nagyon barnulna, letakarom egy darab alufóliával.

A formában hagyom kihűlni,
A kihült tésztát vagy símán megszórom porcukorral, vagy citromos, narancsos olvasztott vajjal átkenem.

Kuglóf kelt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Márványkuglóf – ahogy Bécsben készítik
Márványkuglóf – ahogy Bécsben készítik

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A lisztből 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kétszínű epreske
Kétszínű epreske

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Almás kefires palacsinta
Almás kefires palacsinta

Minden hozzávalót összekevertem és végül hozzáadtam a felkockázott almát is.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Finom puha puszedli
Finom puha puszedli

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk