60 dkg liszt
12 dkg porcukor
15 dkg olvasztott vaj
2 tojás
3 dkg élesztő
2 dl tej + 2 ek tej
1 tk. vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
2 ek. kakaó por ( a tészta felébe)
A hozzávalókból a géppel tésztát dagasztok, kettéveszem és a felébe beledagasztom a két kanál kakaóport 2 ek. plusz tejjel együtt.
Duplára kelesztem a két tésztát, ez kb. 1-1,5 óra a hőmérséklettől függően.
Lisztezett deszkán kinyújtom mindkét tésztát és a fehérre teszem a kakaóst. Együtt feltekerem, mint a beiglit, és a kivajazott, morzsázott kuglófsütőbe teszem.
Ismét hagyom kelni legalább 1 órát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 50-55 perc alatt megsütöm. Ha a teteje nagyon barnulna, letakarom egy darab alufóliával.
A formában hagyom kihűlni,
A kihült tésztát vagy símán megszórom porcukorral, vagy citromos, narancsos olvasztott vajjal átkenem.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük. 13 dkg porcukrot lassan hozzákeverünk, és kemény habbá verjük az egészet. A maradék 10 dkg porcukro...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lakodalmas barack tésztájához egy tálba öntjük a cukrot, a vajat, a tojások sárgáját, a szódabikarbónát és a tejet, robotgéppel kihabosítjuk, majd 3-4 adagban hozzákeverjük a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítettem 175 fokra, a banánt megpucoltam és villával alaposan összenyomkodtam. A vajat felolvasztottam. A tojást gépi habverővel nagyon habosra kevertem a porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés után kb. 18 x 23 cm-esek lesznek). A sütőpapírral együtt sütőlemezre h...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű