Családireceptkönyv.hu

Marha pörkölt


Írta:

Elk. idő: 2-3
Adag: 4-6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1kg marha lábszár, 25-30 dkg vöröshagyma, ½db paprika, ½db paradicsom
Pár gerezd fokhagyma, Egész kömény, só, bors, paprika

Elkészítés:


A lábszárat megmosom, majd felkockázom. A vöröshagymát apróra vágom, és zsíron elkezdem pirítani.
Hozzáadom a szintén apróra vágott paprikát és a paradicsomot, és tovább párolom, Az egész köményt és a fokhagymát mozsárban megtöröm és valamivel több, mint a felét hozzáteszem a hagymához.
Amikor már jól megpárolódott a hagyma lehúzom a tűzről, és hozzáteszem a pirospaprikát, majd felöntöm kb. egy deci vízzel. Visszarakom a tűzre, és zsírjára visszapirítom, majd újra felöntöm vízzel,(minél többször van, felöntve annál jobban sűrűsödik a szaft) és megint visszapirítom vigyázva, hogy a pirospaprika nehogy megégjen. Ilyenkor teszem bele a felkockázott lábszárat és picit nagyobb tűzön, kezdem pirítani. Majd közepes tűzön a hústól függően Kb. két-három órát főzöm, pörkölöm, hogy jól megpuhuljon a hús, menet közben néha felöntöm (ha szükséges) kevés vízzel. Amikor úgy gondolom, hogy majdnem kész akkor hozzáadom a maradék fokhagymás köményt és pár perc múlva, felöntöm 1/2 -1dl jó minőségű száraz vörösborral és egy rottyanásnyit főzöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Knédlivel vagy házi tarhonyával tálalom és adok hozzá saját készítésű savanyúságot

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Smashed Burger - Szaftos Lucye burger
Smashed Burger - Szaftos Lucye burger

Először a nyomott burgert dobom össze, és ebbe is a belevaló szósszal kezdünk. Felcsíkozzuk a kétfajta paprikát, majd egy grill serpenyőben nagy lángon elkezdjük kapatni egy kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött borjúszegy
Töltött borjúszegy

Először elkészítjük a tölteléket: a zsemlét apróra vágjuk, egy deci vízben feloldjuk a húsleveskockát, és a zsemlére öntjük. Ha megázott, összemorzsoljuk, összekeverjük a nyers toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kaszinórostélyos
Kaszinórostélyos

A rostélyosokat felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, elősütjük. Lábasba rakjuk. A visszamaradt olajon a kis kockákra vágott hagymát megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Rántott hús
Rántott hús

TEPSIBEN Tepsibe fél dl olaj, bele a panírozott húsok Tetejükre 5 dkg margarint / vajat morzsolni EM 190 fokos sütőben fedés nélkül 30 perc egyik oldal 20 perc másik oldal...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk