8 szikkadt kifli,
15 dkg mák,
5 dkg mazsola,
1-1 ek reszelt narancs és citromhéj,
5 dl tej,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
vaj
A tejet elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd felforraljuk. A karikára vágott kiflit összevegyítjük mákkal, reszelt narancs- és citromhéjjal, mazsolával, majd leforrázzuk a cukros tejjel. A masszát vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba halmozzuk, és közepesen meleg sütőben átforrósítjuk.
A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük a sóval, és beleforgatjuk a mas...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű1. A margarint a porcukorral kikavarjuk, sorra hozzákavarjuk a tojások sárgáját. 2. Hozzátesszük a sütőporral elvegyített lisztet, ha nem elég krémszerű a tészta kicsi tejjel l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPiskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a szokásos módon főzzük meg a tejjel és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük egy tálba és mixerrel keverjük krémesre a vajjal. Ízesítsük a vaníliás cukorral és a res...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű