8 szikkadt kifli,
15 dkg mák,
5 dkg mazsola,
1-1 ek reszelt narancs és citromhéj,
5 dl tej,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
vaj
A tejet elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd felforraljuk. A karikára vágott kiflit összevegyítjük mákkal, reszelt narancs- és citromhéjjal, mazsolával, majd leforrázzuk a cukros tejjel. A masszát vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba halmozzuk, és közepesen meleg sütőben átforrósítjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverni és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütni. Ha a tészta kihűlt a sütőpapírt eltávolítani és tészta- meggylekvár-csokikrém rétegeket lera...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hideg vajat és margarint elmorzsolom a liszttel, majd a többi alapanyaggal összegyúrom. 2. A tésztát lisztezett gyúrótáblán kb. 4-5 mm vastagra nyújtom, majd a formával kisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze egy tálban a lisztet a sütőporral és a kakaóval egy csipet sóval. Egy másik tálba keverjük habosra az olajat, a cukrot, a tojást és a tejet. Adjuk hozzá a lisztkev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű