1.) 4 tojás sárgája
2.) 25 dkg. cukor
3.) 10 dkg. Ráma
4.) 1 csomag sütőpor+1 csomag vaníliáscukor+csipet só
5.) 2 dkg. kakaó
6.) 2 dl. tej
7.) 25 dkg. liszt
8.) 4 tojás fehérje
9.) 25 dkg. cukor
10.) 2 evőkanál cukor
11.) 2 dkg. kakó
12.) 2 dkg. vaj
13.) pici víz
1+2+3+4 alapanyagokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk az 5+6+7 anyagokat.
Forró sütőben sütjük.
8+9 gőz felett fényesre, sűrűre keverjük és a megsült tészta tetejére símítjuk, és inkább szárítani toljuk vissza a sütőbe.
A tetejére a máz:
10+11+13 sűrűre főzzük majd a tűzről levéve hozzáadjuk 12. és a kész sütemény tetejére csurgatjuk.
Én legutóbb egy kicsi pirított dióbéllel hintettem meg és úgy toltam vissza a sütőbe.
A zselatinport feloldjuk a vízben (alacsony lángon). Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és kicsinyenként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a tészták...
Elkészítési idő:Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára h...
Elkészítési idő: