Családireceptkönyv.hu

Puha mézeskalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g finomliszt
50 g rétesliszt
150 g méz ,ez kb. 3 evőkanálnyi
100 g porcukor
1-2 teáskanál porkakaó - elhagyható, de szebb színe lesz vele
1 teáskanál szódabikarbóna (nem púpos)
60 g vaj (margarin nem jó)
1 tojás
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
csipet őrölt gyömbér - elhagyható

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsire

sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a
fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat meglágyítjuk, belekeverjük a
lisztbe, elmorzsoljuk. A mézet kézmelegnél valamivel jobban
felmelegítjük (kb. 50-60 fok), hozzákeverjük a lisztes keverékhez.
Beleadjuk a tojást, majd fakanállal alaposan
elkeverjük-dagasztjuk. Ha nem állna össze, pár csepp vízzel segíthetjük.

Hagyjuk hűlni 5-10 percig. Maj 3-5 mm vastagra nyújtjuk,
kiszaggatjuk, és az előkészített tepsire tesszük őket. Nagyon pici
lisztet szórhatunk alá és fölé, de nem mindig szükséges. kb. 8 perc
alatt megsütjük. Egyenes felületre szedjük, hagyjuk hűlni. Finom, puha, omlós.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezután dekorálhatjuk is.
Zárt fémdobozban, hűvös helyen tároljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: ani44
Almás pité Eta módra:-)
Almás pité Eta módra:-)

A hozzávalókból gyúrok tésztát, elvágom két fele s az egyik tésztát elsodrom 30x40 cm tepsi nagyságúra majd bele rakom a kivajazott, lisztezett tepsibe. 1,5 kiló almát megpuculok,...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bukta
Bukta

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatom A lisztet átszitálom, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Képviselő fánk
Képviselő fánk

A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik. Kivesszük a tésztát a lábasból e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Dübbencs – Édesen és sósan is elkészíthető
Dübbencs – Édesen és sósan is elkészíthető

A megtisztított krumplit kockákra vágva, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és krumplinyomón átnyomjuk. ( A levét félretesszük, és ha már nem forró, lehet használni a dagasztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk