1 evőkanál libazsír
1 evőkanál őrölt kömény
2-3 evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
Parádi víz
A zsíron megfuttatjuk az őrölt köményt, a fokhagymát majd a liszttel rántást készítünk. Kevés Parádi vizet öntünk rá, csak annyit, hogy jó sűrű legyen és habverővel simára keverjük. Ha elkészült annyi vízzel öntjük fel, hogy krémleves sűrűségű legyen és ekkor tesszük bele a pirospaprikát. Sóval, borssal és ha szükséges egy kis őrölt köménnyel ízesítjük. Jól összeforraljuk és zsályalevéllel pirított kockára vágott barnakenyérrel tálaljuk.
A szárított fafülgombát 10-15 percre beáztatom. A répát és a bambuszt csíkokra, a tofut és a gombát 3x3 mm-es kockákra vágom. Felengedem kb. 2 l vízzel, és lassú tűzöm főzni kezdem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom A sárgarépát,petrezselymet, krumplit,kockára Az olajon világosbarnára pirítom a tésztát Beledinsztelem a vöröshagymát,meghintem pirospaprikával Hozzáado...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pórét és a hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, durvára reszeljük. Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű