Családireceptkönyv.hu

Rántott leves (azaz tojásleves tojás nélkül)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál libazsír
1 evőkanál őrölt kömény
2-3 evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma

bors
Parádi víz

Elkészítés:


A zsíron megfuttatjuk az őrölt köményt, a fokhagymát majd a liszttel rántást készítünk. Kevés Parádi vizet öntünk rá, csak annyit, hogy jó sűrű legyen és habverővel simára keverjük. Ha elkészült annyi vízzel öntjük fel, hogy krémleves sűrűségű legyen és ekkor tesszük bele a pirospaprikát. Sóval, borssal és ha szükséges egy kis őrölt köménnyel ízesítjük. Jól összeforraljuk és zsályalevéllel pirított kockára vágott barnakenyérrel tálaljuk.

Rántott leves (azaz tojásleves tojás nélkül)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
HAMIS MÁJGOMBÓC
HAMIS MÁJGOMBÓC

A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formálunk, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Készre főzzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsós hús
Borsós hús

Személyenként 2 szelet húst (sertéscomb, vékony szelet karaj vagy csirkemell) kis olajon hirtelen pirosra sütjük. 1 kisebb fej vöröshagymát lereszelünk és 1 kanál olajon rövid idei...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Olívabogyó krémleves
Olívabogyó krémleves

Főz,tx.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pikáns fűszerezésű csirkeleves
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
Pikáns fűszerezésű csirkeleves

• A leves hozzávalóit egy lábasban a fenti sorrendben mérsékelt tűzön összemelegítjük: először a zsiradékon pirítsd át a csirkét, majd add hozzá a többi alapanyagot is. • Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk