Mogyorós marcipános
200 g marcipán
50 g pörkölt, darált mogyoró
2-4 cl mandulalikőr/mandulaaroma
Mákos-meggyes
200 g marcipán
120 g darált mák
2-4 cl meggylikőr/ gyerekeknél esetleg mirelit meggy lecsöpögtetett meggylé
Kókuszos
200 g marcipán
150 g kókuszreszelék
1 dl kókuszszirup
Jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé.
A marcipánt az ízesítő anyagokkal jól összegyúrjuk, majd olyan vastagságúra hengereljük, amilyenre szeretnénk a szaloncukrot. Kicsi száradás után, kb.: 2,5-3 cm rudakat vágunk belőle és csokoládéba mártjuk.
Ügyeljünk, hogy a csokoládé a felmelegítés után, kb. 30 fokosra visszahűljön kevergetés közben, így megfelelő vastagságú lesz a bevonás, illetve szép selyemfénye lesz.
Dekorálhatjuk az ízesítő anyagokkal még félig dermedt állapotban.
Sütőpapírból kis téglalapokat vágunk, ha van színes fóliánk, akkor azzal együtt szaloncukor mintájára becsomagoljuk.
A kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntom a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba. A túrót ízesítem cukorral és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a tojásokat, a vajat és a vaníliaesszenciát keverjük habosra. Forgassuk bele a tejfölt, szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, végül a citromhéjat. Keverjük simára, é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jól összemorzsoljuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beletesszük a tészta alapot, jól lenyomkodjuk. Közepes lángon kisütjü...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes