- 4 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- 2 tojás
- 9 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj a sütéshez
+ a feltéthez ízlés szerint reszelt sajt, sonka, kolbász stb. (1 adag)
1. A tojást összekeverjük a tejföllel és a majonézzel, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük egy fakanállal.
2. Egy 30 cm átmérőjű teflon serpenyőbe teszünk kb. 2 evőkanál olajat, belesimítjuk a tésztát (tehetünk rá pici sűrített paradicsomot is, de nem muszáj), rátesszük a feltétet (kolbász, sonka, szalámi...), majd megszórjuk reszelt sajttal.
Ekkor tesszük rá a tűzhelyre és alacsony lángon fedővel lefedve néhány perc alatt megsütjük. (Arra tényleg vigyázzunk, hogy alacsony lángon süssük, különben leég az alja.) Esetleg néha alányúlhatunk egy lapos fakanállal, nehogy leégjen.
Valamelyik nap az egyik ismerősöm (Alexandra) osztotta meg ezt a pizzát a facebookon (orosz recept szerint készül). Sorban próbálta ki mindenki, gondoltam, én sem maradok ki belőle. Tegnap elkészítettem. Igazából jobb, ha lepénynek vagy pitének mondjuk, de mivel az eredeti recept neve pizza, hát akkor hívjuk így. Ha odafigyelünk a sütésére, akkor nem érhet minket csalódás, igazán finom. De ne várjunk tőle igazi pizza ízt, viszont gyors reggelire vagy délutáni csemegének kitűnő ötlet. Egyszerű, gyors, alig néhány hozzávalóval.
A tésztát lobogó, forró sós vízben kifőzzük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, a sonkát amennyire lehet, csíkokra vágjuk. A hagymát a margarinon megpirítjuk, a sonkát belekeverj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bucit bevagdossuk 3 centinként keresztbe úgy, hogy az alja egyben maradjon. A vágatokba rakunk kb. 10 deka szeletekre vágott vajat és majoránna, vagy kakukkfű darabkákat. Fordítu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megpirítjuk sóval meg borssal, majd hozzáadjuk a bacont és tovább pirítjuk őket. Ha mind a kettő kellően megpirult hozzaöntjük a tejszínt, összefőzzük őket és kész is. T...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz