menu

Családireceptkönyv.hu

10 perces "pizza"


Írta:

Elk. idő: 0.5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- 2 tojás
- 9 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj a sütéshez

+ a feltéthez ízlés szerint reszelt sajt, sonka, kolbász stb. (1 adag)

Elkészítés:


1. A tojást összekeverjük a tejföllel és a majonézzel, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük egy fakanállal.

2. Egy 30 cm átmérőjű teflon serpenyőbe teszünk kb. 2 evőkanál olajat, belesimítjuk a tésztát (tehetünk rá pici sűrített paradicsomot is, de nem muszáj), rátesszük a feltétet (kolbász, sonka, szalámi...), majd megszórjuk reszelt sajttal.

Ekkor tesszük rá a tűzhelyre és alacsony lángon fedővel lefedve néhány perc alatt megsütjük. (Arra tényleg vigyázzunk, hogy alacsony lángon süssük, különben leég az alja.) Esetleg néha alányúlhatunk egy lapos fakanállal, nehogy leégjen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Valamelyik nap az egyik ismerősöm (Alexandra) osztotta meg ezt a pizzát a facebookon (orosz recept szerint készül). Sorban próbálta ki mindenki, gondoltam, én sem maradok ki belőle. Tegnap elkészítettem. Igazából jobb, ha lepénynek vagy pitének mondjuk, de mivel az eredeti recept neve pizza, hát akkor hívjuk így. Ha odafigyelünk a sütésére, akkor nem érhet minket csalódás, igazán finom. De ne várjunk tőle igazi pizza ízt, viszont gyors reggelire vagy délutáni csemegének kitűnő ötlet. Egyszerű, gyors, alig néhány hozzávalóval.

10 perces "pizza"

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Forrázott, kefires palacsinta recept
Forrázott, kefires palacsinta recept

Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Padlizsános tésztatorta.
Padlizsános tésztatorta.

A fokhagymát tisztítás után felszeleteljük.Mélyebb edényben, 1 ek olivaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk,sózzuk,borsozzuk.A tésztát nem túl puhára főzzük,les...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Hagymás gombás pulyka falatok
Hagymás gombás pulyka falatok

A hagymát kockára vágjuk, a gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A vaj felén megfuttatjuk a hagymát, és hozzáadjuk a gombát. Mikor a gomba már levet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi mama
Sajtos-kefires lepény
Sajtos-kefires lepény

A liszt és kefir kiméréshez előkészítünk egy db, 250 ml-es bögrét. Kimérjük a 2 bögre lisztet, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az 1 bögre kefirt, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk