Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csicseriborsó krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g csicseriborsó (szárazon)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1200 ml víz
2 csapott teáskanál adalékmentes só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál kurkuma
1 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
4 gerezd fokhagyma
150 g joghurt - natúr

Elkészítés:


A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.

Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálható. Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele. Aki hígabban szereti és több vizet ad hozzá, figyeljen a fűszerezésre, nehogy ízetlen legyen.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt.

Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.

Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük. Aki nem szereti, kiveheti a levesből a fokhagymagerezdeket is. Én benne szoktam hagyni mert jó ízt ad az ételnek. Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz.

Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta. Aki nem szereti a joghurtot, nyugodtan helyettesítheti tejföllel vagy főzőtejszínnel.

Trükkök, tippek, praktikák:


15 perc az előkészület, 90 perc a főzés

Csicseriborsó krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diéta
Zelleres paradicsom krémleves (Zóna)
Zelleres paradicsom krémleves (Zóna)

Pici olívaolajon diszteld meg a hagymát. Add hozzá zúzott fokhagymát, majd a lisztet és folyamatos kevergetés mellett pirítsd a rántást aranybarnára. Vedd le a tűzről, dobd bele a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Zurek
Zurek

A krumplit apróra vágva megfőzni sózott vízben. Közben a lengyel kolbászt, hagymát és egy kis füstölt szalonnát összesütni. Hideg vízben előre elkeverni a levesport (3 dl), majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandr
Tejszínes Fokhagymakrémleves
Tejszínes Fokhagymakrémleves

1. A fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével (leveskockából is csinálhatjuk). Fehér borssal és sóval íze...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Hagymaleves háromfajta hagymából
Hagymaleves háromfajta hagymából

Megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát. Lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk