2 főre:
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
2,5 dl zöldségleves-alaplé (helyettesítheted egy fél leveskockával és vízzel)
vaj
3 fej fokhagyma
aprított petrezselyem
crouton vagy pirított kenyérkocka
A foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon egy lábosban. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest. Kevergesd folyamatosan, amíg fel nem forr. Keverd hozzá végül az aprított, lehetőleg friss petrezselymet. Ha sima krémlevest szeretnél, tálalás előtt botmixerrel turmixold össze. Croutonnal tálald. Ha szereted, megbolondíthatod a levest egy kis őrölt szerecsendióval, aprított medvehagymával, sajttal, esetleg pirított mandulával!
A krémlevesek sokak kedvencei, hiszen finomak, egészségesek és villámgyorsan készen vannak. A fokhagymakrémleves (az osztrákok kedvence, a knoblauchcremesuppe) a krémlevesek között is az egyik klasszikus kedvenc.
másik:
50 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 nagy fej hagyma apróra vágva
1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
6 csésze csirke alaplé
friss fűszernövények: zeller, petrezselyem, kis babér
kruton v pirított kenyérkocka
1 pohár zsíros tejföl
A hozzávalókat megpucoljuk, megmossuk és felaprítjuk. A zsíron/olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A megpucolt répákat karikára vágjuk, rádobjuk a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁztasd be előző este a babot jó forró vízbe. Másnap szűrd le és tedd fel egy fazék vízben főni a hússal. Még ne adj hozzá sót, így gyorsabban puhul a bab, de a hagyma, a fokhagyma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. (400 g csirkemell filé, 1 db sárgarépa (nyers, nagyobb), 1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb), 70 g zellergu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres. kicsit hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű