40 dkg liszt,
2 tojás,
2 dkg élesztő,
5 dkg vaj vagy margarin,
fél liter tej,
4 dkg cukor,
citromhéj,
só
Az élesztőt egy dl langyos tejben felfuttatjuk. A tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverjük, hozzáöntjük az élesztőt, a tej felét, a lisztet, sót, utána a többi tejet, hogy egészen lágy galuskatésztát kapjunk, amit fakanállal jól kidolgozunk. Végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját, és a tésztát letakarva 3/4 óráig kelesztjük. Utána 1—2 percig újra verjük.
Fagyos zsírral bekent tepsibe öntjük, ahol 20 percig újra kelesztjük, tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk kristálycukorral vagy dióval ( esetleg gyümölccsel) és egyenletes lassú tűznél fél órán át sütjük.
Kiborítva, langyosra hűtjük, utána kockára vágjuk.
A meggyszósz: A fagyos meggyet egy nagyobb műanyag tálban kiolvasztjuk és a levével együtt egy lábasba öntjük. Melegíteni kezdjük, ízlés szerint adunk hozzá édesítőt, forrás elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki. 2A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFolpackra kókuszt szórunk és téglalappá nyújtjuk, erre a krém, feltekerjük kókusszal még megszórjuk. Ebből 2 rúd lesz.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA boszorkánypogácsa elkészítéséhez a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a felének a levét, a kettéválasztott toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű