menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt pite


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



40 dkg liszt,
2 tojás,
2 dkg élesztő,
5 dkg vaj vagy margarin,
fél liter tej,
4 dkg cukor,
citromhéj,

Elkészítés:


Az élesztőt egy dl langyos tejben felfuttatjuk. A tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverjük, hozzáöntjük az élesztőt, a tej felét, a lisztet, sót, utána a többi tejet, hogy egészen lágy galuskatész­tát kapjunk, amit fakanállal jól kidolgozunk. Végül hozzákever­jük a tojások keményre vert habját, és a tésztát letakarva 3/4 óráig kelesztjük. Utána 1—2 percig újra verjük.

Fagyos zsírral bekent tepsibe öntjük, ahol 20 percig újra kelesztjük, tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk kristálycukorral vagy dióval ( esetleg gyümölccsel) és egyenletes lassú tűznél fél órán át sütjük.

Kiborítva, langyosra hűtjük, utána kockára vágjuk.

Kelt pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Fanta-szelet
Fanta-szelet

amikor minden kihűlt összerakjuk: a tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd rá a pudingos üdítőt, 1.5 órára betesszük a hűtőbe

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PALACSINTA **
PALACSINTA **

Összekeverjük. Ebből 33 db palacsinta lesz. Puha a tésztája.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Pudingos - Tejfölös csodasüti
Pudingos - Tejfölös csodasüti

1. Krém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. 2. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. 3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. 4. Az egyiket ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Mézeskalács
Mézeskalács

A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk. Margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Ezután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk