Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lengyel cékla leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej cékla (nyers)
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj

feketebors (őrölt)
2 csipet petrezselyemzöld
1 evőkanál tejszín
600 ml alaplé - zöldség

Elkészítés:


Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk.

Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagymához.

Pár percig pirítjuk a zöldségeket, végül felöntjük a zöldségalaplével (ennek híján vízzel) és 30 percig főzzük a levesünket.

Amikor a zöldségek megpuhultak a levesből kiveszünk egy-két merőkanálnyit, amit botmixerrel pürésítünk, majd visszaöntjük a leveshez. (Ez a folyamat el is hagyható) :)

Kevés petrezselyemzölddel megszórva, kevés tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk a levest.

Lengyel cékla leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

Megtisztítjuk a sárgarépát, a karalábét, a petrezselymet, a zellert és apró kockákra vágjuk. A borsót kifejtjük, megmossuk és félretesszük. Ha fagyasztottat használunk nem kell el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
pikáns sütőtök krémleves
pikáns sütőtök krémleves

A sütőtököt feldaraboljuk és sütőben puhára sütjük. A vajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, amit az elején megszórjunk sóval és a kakukkfűvel. Mikor már üvegesre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csontleves daragaluskával
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Csontleves daragaluskával

Egy fazékban, hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni. Körülbelül 4 liter vízze...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombaleves
Gombaleves

Az apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a petr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk