1 nagy fej cékla (nyers)
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
só
feketebors (őrölt)
2 csipet petrezselyemzöld
1 evőkanál tejszín
600 ml alaplé - zöldség
Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk.
Megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát, burgonyát, céklát és egyforma, apró kockákra vágjuk őket, majd hozzáadjuk a hagymához.
Pár percig pirítjuk a zöldségeket, végül felöntjük a zöldségalaplével (ennek híján vízzel) és 30 percig főzzük a levesünket.
Amikor a zöldségek megpuhultak a levesből kiveszünk egy-két merőkanálnyit, amit botmixerrel pürésítünk, majd visszaöntjük a leveshez. (Ez a folyamat el is hagyható) :)
Kevés petrezselyemzölddel megszórva, kevés tejszínnel vagy tejföllel tálaljuk a levest.
Megtisztítjuk a sárgarépát, a karalábét, a petrezselymet, a zellert és apró kockákra vágjuk. A borsót kifejtjük, megmossuk és félretesszük. Ha fagyasztottat használunk nem kell el...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőtököt feldaraboljuk és sütőben puhára sütjük. A vajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, amit az elején megszórjunk sóval és a kakukkfűvel. Mikor már üvegesre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékban, hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni. Körülbelül 4 liter vízze...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát csipetnyi sóval, a zsírban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöld petrezselymet és az összezúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a petr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű