2 L 2,8%-os tej
8 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
14 evőkanál kristálycukor
50 g vaníliás cukor
50 g mazsola
Szétválasztjuk a sárgáját, és a fehérjét.
Egy edényben az egyik liter tejet fel tesszük forrni beleteszünk 4 kanál cukrot. A másik edényben felverjük a tojások fehérjét 4 e.k cukorral, és 2 vaníliás cukorral. Amikor forr a tej, akkor kanállal beleszaggatjuk a felvert tojásfehérjét, amikor feljön a tetejére akkor megfordítjuk, és ha ezek is feljönnek akkor kiszedjük. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a habunk.
A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, utána hozzáöntjük a másik liter tejet, és ha forr akkor beleöntjük a tojássárgás masszát, és felfőzzük. A tűzről levéve ráöntjük a kifőzött habra, majd lehűtjük, és hidegen tálaljuk.
A tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a 9 tojássárgáját, majd a többi tésztához valót is. A tésztát megsütjük, mint a piskótát légkeveréses sütőben, el...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA sütőporral elvegyített lisztet morzsoljuk el a vajjal, a cukorral és a tojással. Adjunk hozzá egy kis tejet, és gyúrjuk lágy tésztává. A tészta egyik felét nyújtsuk ki kb. fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. 8,5 dkg margarint, 12 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral 2 tojással pár csepp rumaromával 15 dkg megpuhított gesztenyepürével habosra kikeverni, majd belekevertem 1,25 dl tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. Kivajazzuk és kilisztezzük a formákat. 2. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk. 3. A tojásokat összekeverjük a tojássárgájával és a cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes