2 L 2,8%-os tej
8 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
14 evőkanál kristálycukor
50 g vaníliás cukor
50 g mazsola
Szétválasztjuk a sárgáját, és a fehérjét.
Egy edényben az egyik liter tejet fel tesszük forrni beleteszünk 4 kanál cukrot. A másik edényben felverjük a tojások fehérjét 4 e.k cukorral, és 2 vaníliás cukorral. Amikor forr a tej, akkor kanállal beleszaggatjuk a felvert tojásfehérjét, amikor feljön a tetejére akkor megfordítjuk, és ha ezek is feljönnek akkor kiszedjük. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a habunk.
A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, utána hozzáöntjük a másik liter tejet, és ha forr akkor beleöntjük a tojássárgás masszát, és felfőzzük. A tűzről levéve ráöntjük a kifőzött habra, majd lehűtjük, és hidegen tálaljuk.
A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad. A tűzről levéve adjuk hozzá a tejet és a kakaós darált kekszet, majd gyúrjuk össze. A tortaformát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 175 C-ra. A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A citrom héját nagyon alaposan megmossuk, és lereszeljük. 2. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, egy másik tálban pedig simára keverjük a tetejére kerülő tejfölt a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pudingot a tejjel felfőzzük. A Ramat a cukorral simára keverjük. Ha a pudingom kihűlt, akkor össze keverjük. A rúd alapanyagait összegyúrom, és 6 gombócot formálok belőle, amit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz