1 bögre búzaliszt (BL55)
1 bögre kristálycukor
1 bögre mák (darált)
1 bögre házi tej / teljes tej
12 g sütőpor
1 db citrom héja
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g vaj (olvasztott)
Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport.
Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.
Belereszeljük citromhéjat.
Csomómentes tésztává keverjük
Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott-kilisztezett 25x35 cm-es tepsibe öntjük.
Elsimítjuk a tepsiben. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük légkeverés nélkül.
Ez az igazi házias, nagymama féle bögrés-mákos süti recept! Nagyon könnyen elkészíthető, mint az összes bögrés süti. Mi nagyon szeretjük! ;) 2,5 dl-nek számolj egy bögrét!
Mixerrel keverd 4-5 percig tojásokat az édesítővel,ezalatt jó habos lesz és kifehéredik. Keverd hozzá a reszelt répát és a citromlevet vagy ecetet. A száraz hozzávalókat vegyí...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben magas hőfokon, folyamatosan kevergetve 6-7 perc alatt megpirítjuk a török mogyorót, majd félretesszük. Ha kihűlt, ledaráljuk. A lisztet, a vajat, a cukrot, a naran...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát vegyük ki a hűtőből, szoba-hőmérsékleten kicsit pihentessük a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és 10 cm átmérőjű kikent formákat bélel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejfölös tejben felfuttatjuk az élesztőt (picit habos lesz a teteje). Ebben elkeverjük a többi hozzávalót és a legvégén a liszttel összedolgozzuk. Nem kelesztjük, hanem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű