1 bögre búzaliszt (BL55)
1 bögre kristálycukor
1 bögre mák (darált)
1 bögre házi tej / teljes tej
12 g sütőpor
1 db citrom héja
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g vaj (olvasztott)
Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport.
Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.
Belereszeljük citromhéjat.
Csomómentes tésztává keverjük
Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott-kilisztezett 25x35 cm-es tepsibe öntjük.
Elsimítjuk a tepsiben. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük légkeverés nélkül.
Ez az igazi házias, nagymama féle bögrés-mákos süti recept! Nagyon könnyen elkészíthető, mint az összes bögrés süti. Mi nagyon szeretjük! ;) 2,5 dl-nek számolj egy bögrét!
A sütőt előmelegítjük. A hozzávalókat összekeverjük. A margarint érdemes felolvasztani. sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. 30-35 perc alatt 180-...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csokit törjük vagy vágjuk kisebb darabokra, vízgőz felett olvasszuk fel. Amikor elolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat. Adjuk hozzá a narancslevet, a narancshéjat...
Elkészítési idő: 30+30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral és porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a tejföllel összegyúrjuk. Kellemes tapintású, könny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajazzuk ki a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt. A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat. Öntsük az egészet az elők...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű