1 bögre búzaliszt (BL55)
1 bögre kristálycukor
1 bögre mák (darált)
1 bögre házi tej / teljes tej
12 g sütőpor
1 db citrom héja
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 g vaj (olvasztott)
Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport.
Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.
Belereszeljük citromhéjat.
Csomómentes tésztává keverjük
Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott-kilisztezett 25x35 cm-es tepsibe öntjük.
Elsimítjuk a tepsiben. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük légkeverés nélkül.
Ez az igazi házias, nagymama féle bögrés-mákos süti recept! Nagyon könnyen elkészíthető, mint az összes bögrés süti. Mi nagyon szeretjük! ;) 2,5 dl-nek számolj egy bögrét!
A vaníliás cukrot keverjük bele a tejszínbe, és forraljuk fel, pár percig főzzük. 20 dkg lisztet a darált mandulával, 5 dkg cukorral, a margarinnal és 1 egész tojással sima tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás fehérjét habbá verjük, sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a fűszereket majd a lisztet is. Végül belefogatjuk a habot é megsütjük a piskótát
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy kics...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA habtejszínt a fahéjjal összefőzzük, a csokit felolvasztjuk és lehűtjük, majd összekeverjük a tejszínnel. (trüffelkrém) A száraz hozzávalókat átszitálni, összekeverni. A nedves...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű