4 tojás
15 dkg margarin
3 dkg élesztő
30 dkg liszt
75 dkg túró
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelünk egy tepsit.
Áttörünk 75 dkg túrót, simára keverjük 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, majd belekeverjük a 4 tojás felvert habját, és 1 evőkanál lisztet teszünk bele. Ezt a kibélelt tésztára öntjük, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. 3 órát pihentetjük.
A pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük.
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó vízbe dobjuk, forrástól számítva 1 percig főzzük, majd leszűrjük. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, és egy villával jól áttörjük. Hozzáadjuk az előzőleg megsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót és a citromhéjat. Kézzel morzsalékos tésztát készítünk belőle, miközben az olvasztott vagy csipkedett vajat k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttattam cukros tejben és mindent összegyúrtam. Egy lágy tésztát kaptam. Míg kicsit pihent elkészítettem a tölteléket. - 30 dkg darált diót - 10 dkg darált mandu...
Elkészítési idő: 1 óra15 perc Nehézség: Könnyű