4 tojás
15 dkg margarin
3 dkg élesztő
30 dkg liszt
75 dkg túró
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelünk egy tepsit.
Áttörünk 75 dkg túrót, simára keverjük 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, majd belekeverjük a 4 tojás felvert habját, és 1 evőkanál lisztet teszünk bele. Ezt a kibélelt tésztára öntjük, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. 3 órát pihentetjük.
A pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük.
Alufóliával kibélelek egy kb. 35x30 cm-es sütőtepsit. 1½ kg almát meghámozok és a tepsiben szorosan egymás mellé szeletelek. Kikeverek 8 tojás sárgáját 18 dkg porcukorral vagy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA zabpelyhet, zabpehelylisztet, sütőport, tojást, tejet összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a tésztánk sűrű, ugyanakkor folyós legyen. 10 percig pihentetjük. Ha úgy érez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű