Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd v stangli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 deka liszt,
15 deka vaj,
só,
2 evőkanál tejföl,
2 deka élesztő,
10 deka reszelt sajt,
1 evőkanál tej és
1 kockacukor,

Elkészítés:


A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzákeverjük a tejet, a cukorral elkevert élesztőt, a tejfölt és összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk és kisujjnyi vastagságúra elnyújtjuk. Megformáljuk a rudacskákat, megkenjük tojással, reszelt sajttal is meghintjük és közepes meleg sütőben megsütjük.

A tésztát elkészíthetjük úgy is, hogy nyútófával elnyújtjuk íron vastagságúra, késsel egyforma rudacskákra vágjuk és rárakjuk a sütőlapra, megkenjük, sajttal meghintjük és kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én kinyújtom megkenem a tojással ráreszelem a sajtot és utána vágom fel rudacskákra...hamarabb megy...lehet köménymagot is tenni rá .

Sajtos rúd v stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Fetás cukkinitócsni
Fetás cukkinitócsni

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk. Addig a többi hozzávalót előkészítjük. Elmorzsoljuk a fetát, felaprítjuk a zöld fűszereket, felverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar medvehagymás pogácsa
medvehagymás pogácsa

A medvehagymának leszedjük a szárát megmossuk, leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk. A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A margarint a liszttel elmorzsoljuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kapusznyíka
Kapusznyíka

Először a tölteléket készítettem el, mert ennek hűlnie kell. A káposztát négy részre vágtam, lereszeltem, megsóztam és 15 dkg zsíron megpároltam, majd kicsit pirítottam. Amikor kés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémes pogácsa
Sajtkrémes pogácsa

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk