Tészta:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
7 dkg vaj
3 dl tej
1 púpos ek cukor
2 db tojássárgája
Szórás:
30 dkg darált dió
15 dkg cukor
10 dkg vaj
Sodó:
7 dl tej
4 db tojássárgája
1 vaníliarúd magja
6 dkg cukor
1 púpos ek liszt
Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Olvasztott vaj + tojássárgája + élesztős tej a liszthez. Hólyagosra gyúrni.
Tetejét meglisztezzük, letakarjuk és kelesztjük.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és picivel kiszaggatjuk.
Kapcsos formába fóliát rakunk, és jól kivajazzuk.
A gömböket olvasztott vajba és cukros dióba forgatjuk, majd a formába sorakoztatjuk őket.
Előmelegített sütőben, letakarva sütjük.
A tejet a vaníliamaggal forralni, majd levenni a tűzről.
A tojássárgáját, cukrot, lisztet egy edénybe tesszük, és apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet. Kislángon sűrűre főzzük.
Ezeket egy kis lábasban összemelegítjük pár perc alatt. Majd levesszük, és belekeverünk 1 ek. lisztet. Sütőpapírra vizes kiskanállal halmokat rakunk és vizes kézzel vékonyra lapítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: A tojást a porcukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Ez kb. 20 percet besz igénybe. Ha elkészültünk, akkor kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd elkeverjük a tojásos alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat összekeverjük és fokozatosan a többit 170 sütő előmelegítve, 20*25 tepsi Szerintem a dupláját kell sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta minden hozzávalóját tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztát pár percre fagyasztóba tesszük, majd miután lehűlt, kibéleljük vele a kis kosár alakú sütőformákat. Font...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű