hagyma
liszt
aktuális zöldség
víz vagy alaplé
vegeta, só, bors, szerecsedió vagy egyéb fűszer
főzőtejszín
Hagymát pirítok, pici lisztet szórok rá, csak hogy a hagymát kicsit befedje, majd az aktuális zöldséget rádobom, felöntöm vízzel vagy alaplével, picit fő, ízesítem (házi vegeta, só, bors, szerecsendió esetleg, vagy amit a zöldség bír), levéve a tűzről turmixolom, visszateszem, ekkor mehet bele a főzőtejszín / nekünk most rizstejszín, ezzel csak annyit fő, hogy felforrjon, és kész. Tálaláskor meg mehet bele a pirított kenyérkocka, sajt, pirított bacon. Pofonegyszerű
Ahány személyre akarjuk a levest készíteni, annak megfelelően rántást készítünk, beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Kavargassuk a forró rántást, ameddig sistereg...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát, a sárgarépát és a petrezselymet meghámozzuk és felaprítjuk. Egy nagy lábasba tesszük, és hozzáadjuk a borsót és a kukoricát. Megsózzuk, megszórjuk ételízesítővel és pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű