1 csomag színes orsótészta
4 dl tejföl
fokhagyma (bőven)
1 doboz olajoshal konzerv
1 csomag újhagyma
1 fej lilahagyma
1 zöldpaprika
2 paradicsom
kígyóuborka
1 kis doboz bébikukorica konzerv
csipetnyi őrölt bors
A kifőzött tésztát jól lehűtöm, összekeverem az apróra darabolt hallal és ráöntöm azt a mártást (olajat) ami a halon volt. Hozzákeverem az apróra darabolt zöldségeket és a végén leöntöm a fokhagymával elkevert tejföllel.
Nagyon finom, nyáron kellemes, könnyű vacsora.
Húsos ragu Olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát is. Amikor a zöldségek megpirultak, a darált marhahúst is beletesszük a serp...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló. Első körben csak két bögre lisztet adunk hozzá. Az egészet szé...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesHájas tészta: A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük. 20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzöm. Összekeverem az összenyomott fokhagymát, olívaolajat, fél citrom levét, és az ízlés szerinti sót, borsot. Ez lesz az öntet. A felszeletelt uborkát, félbevágot...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű