10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 db egész tojás
1 pohár tejföl
1 csomag sütőpor
3 csomag vaníliás cukor
Liszt
Töltelékhez:
Fejtett meggy
A teteje megkenéséhez:
1 db tojás
A tojást és cukrot habosra kikeverni,majd hozzáadjuk a tejfölt,a vaníliás cukrot,margarint.Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz.(sütőport a lisztel kell elkeverni)Laza,könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.
A sütőt előmelegítjük 180 C'fokra.
A tésztát két felé osztjuk,kinyújtjuk, kivajazott lisztezett tepsibe fektetjük.Meghintjük zsemlemorzsával,erre szórjuk a kifejtett meggyet.Rátesszük a másik kinyújtott lapot.
A felvert tojással megkenjük és betesszük a sütőbe kb.-30 percre.
Összedolgozzuk az anyagokat. Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet vajjal, tojássárgájával, vaníliás cukorral összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, pálinkás pohárral kiszaggatjuk. A 3 tojásfehérjét 28 dkg porcukorral kikeverjük, és kis kaná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és végül fokozatosan annyi tejfölt, hogy egy kellemesen lágy (nem ragacsos!), puha tapintású, könnyen k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű