10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 db egész tojás
1 pohár tejföl
1 csomag sütőpor
3 csomag vaníliás cukor
Liszt
Töltelékhez:
Fejtett meggy
A teteje megkenéséhez:
1 db tojás
A tojást és cukrot habosra kikeverni,majd hozzáadjuk a tejfölt,a vaníliás cukrot,margarint.Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz.(sütőport a lisztel kell elkeverni)Laza,könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.
A sütőt előmelegítjük 180 C'fokra.
A tésztát két felé osztjuk,kinyújtjuk, kivajazott lisztezett tepsibe fektetjük.Meghintjük zsemlemorzsával,erre szórjuk a kifejtett meggyet.Rátesszük a másik kinyújtott lapot.
A felvert tojással megkenjük és betesszük a sütőbe kb.-30 percre.
A citrom pudingot elkészíteni, a citrommal és héjával a hűtőben jól kihűteni. A cukrot a vajjal összekeverni, mikor jól kifagytak külön, a vajas krémhez kanalanként a pudingot és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikat gyűszűvel vagy pici kör formával kiszúrjuk. Felv...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót beletesszük egy tálba, és alaposan összekeverjük. Olajat teszünk egy palacsinta sütőbe és felforrósítjuk. A tésztakeverékből 3 korongot csorgatunk bele....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFelfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű