Vegyesen töltött tormalevélben is, Szabolcsi káposzta! 1-klg- s,Dagadó, 1-db- kacsa mell, 5-dk-füstölt szalonna, 2/5-deci olaj, vagy, 3-evő k-zsír, 1-szem paradicsom, 1-szem paprika, esetleg (csípőset is lehet,) 1-fej hagyma, kávés kanál paprika, lehetőleg házilag készített, kávés kanál bors, só ízlés szerint, fél kiló - finom fajta Rizs, 1/ félliteres 100%-kos ivólé paradicsom,pár db-torma levél, két fej tölteni való édes káposzta!
Kacsa mellet alaposan letisztítom, jól le mosom, folyó víz alatt, dagadót szintén egészben mosom, majd le csurgatom a húsokról a felesleges vizet, és húsvágó deszkán kis pici darabokra felaprózom, f- szalonnát apróra felkockázom, a paradicsomot paprikákat, hagymát szintén apróra kockázom, hozzá adom a hús hoz, Rizst megmosom, vízmentesen azt is hozzá adom, az ivóléből 1-decit öntök hozzá, majd jöhet a fűszer, zsír-vagy olaj, és a só! Ezt az egészet jól össze gyúrom, és kis méretű töltelékeket készítek ill tetszés szerint kis káposztákat töltök! - Pár torma levelet elő készítek ki abárolom, sóban kiáztatom, fejes káposztát egy kis sóval forró vízben ki abárolom, levelekre szedem, és tetszés szerint tépegetem a töltéshez! - a káposzta fel nem használt részét csíkokra vágom, és a fazék vagy ( lábas) aljára rakom, majd körkörösen bele sorakoztatom, és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem el lepje, felrakom főni, és amikor fel forrt, kevés olajat öntök a tetejére, csipetnyi sót, piros paprikával enyhén megszórom, ráöntöm az ivólé paradicsomot, fedő alá teszem, és takarékon főzöm 50-percig! ( Vigyázat,, az edény választáshoz, mert könnyen lekozmálhat, a fémedény , v-öntött edény jó választás hozzá!!)
A mikor elkezdem a főzést, ha sietnem kell, igyekszem az elősegítést bevetni. Felrakom a vizet a káposzta abálásához, közben össze vágom a húst, készre készítem a tölteléket, de,, akkora már a káposzta is kész, és már tölthetem is! De,, vizet is forralok, külön, és azzal öntöm fel a káposztát, ezzel 15-pecet nyerek ahhoz, hogy előbb felfő és időre készen vagyok! Ha ügyeskedem, 80-perc alatt, asztalra kész a káposztám!
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hússzeleteket sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk. --Tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk. - A visszamaradt zsiradékon...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínes-tejfölös keveréket fokhagymával is ízesíthetjük. elkészítés 1. A húst szeletekre vágjuk, kiverjük, majd a vegetával elkevert morzsába forgatjuk. 2. Egy jénai tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű