menu

Családireceptkönyv.hu

Torma levélben töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 30-40-perc
Adag: 8-10/ fő részér
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tormalevélben készült töltött káposzta! 1-klg-s darált dagadó, 10-dk-f-szalonna, 40-dk finom fajta rizs 1-fej vörös hagyma, kk-piros paprika, kk-bors, 1- mokkás k- vegeta, só, szükség szerint,, egy deci ivólé paradicsom, ( esetleg sűrített paradicsom csapott evő kanálnyi ) két és fél deci étolaj, vagy 3-kanál zsír, ivólé-paradicsom, ( v- sűrített, ) 10%-kos ecet, 4-evő kanállal, 50-60- db- torma levél!

Elkészítés:


A torma leveleket meg tisztítom, lemosom, szárától megszabadítom, és forró vízben kiabárolom, majd jól kimosom, ugyan is, keserű íze van de,, ha jól kikezelem, akkor ez megszűnik, ez után tiszta sós hideg vízben áztatom addig, amíg a tölteléket elkészítem hozzá! Következő lépés, a húst egy tálba rakom, a f-szalonnát apró kockára vágom és hozzá adom, az olajat is, v- a zsírt, de azt felolvasztva, és jól össze forgatom, erre azért van szükség, hogy a hús fel lazítsam, és nem lesz kemény a töltelék, megmosom a rizst, azt is hozzá adom, a fűszereket, ivólét, és a fel kockázott hagymát, sót, és jól össze forgatom kézzel az egészet, meg kóstolom, hogy esetleg nem -e sótlan, és utána ízesítem, ha szükséges! És ez után elkezdem a töltelékeket betölteni, a tormát kiveszem a vízből, egy levelet a tenyeremre helyezek,kb-egy evő kanálnyi tölteléket a levélre helyezem, és gondos ügyes mozdulatokkal feltekerem, és a két végét be nyomkodom az ujjam segítségével, és így folytatom tovább, kb- 52-56-töltelék lesz összesen! Kis torma levelet az edény aljára rakok, és bele sorakoztatom a töltelékeket, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, fel rakom főnöni először nagy lángra, és ha fel forrt, akkor közepesen lángnál fedő alatt, főzöm először 40- percig, ez után hozzá adom az ecetet, és a paradicsomot, majd tovább főzöm még, 10-percig és kész! ( Vigyázat a főző edénnyel, fém színű, vagy öntött edény célszerű hozzá, abban nem kozmál le!! )

Trükkök, tippek, praktikák:


Amikor nagyon sietnem kell a főzéssel, akkor mindig a forró vízzel gyorsítom, pl - a torma levet rendbe rakom közben forralom hozzá a vizet, az abároláshoz, és majd amikor felrakom főni, a káposztát, akkorra is tartogatok forrásban lévő vizet, azzal felöntöm, és ezzel időt nyerek a megfőzésében és készítésével! 80-perc alatt, asztalra kész!!

Torma levélben töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Bakonyi aprópecsenye
Bakonyi aprópecsenye

A húst ujjnyi csíkokra szeleteljük, megszórjuk sóval, borssal, és beletesszük az Okosedénybe. Hozzáadjuk a borsót, a gombát, az apróra darabolt paprikát, paradicsomot. Rátesszük a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Királyi sörös karaj
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Királyi sörös karaj

A hússzeleteket a tenyeremmel kicsit megcsapkodom, -ezt nem szoktam klopfolni-, sózom, borsozom, majd a mangalica zsíron mind a két oldalát elősütöm. Amikor a hús kérget kapott, t...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Labancpecsenye
Labancpecsenye

--A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. -Hűtőbe tesszük egy órára. Közben feldaraboljuk a sajtot. Egy kisebb...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Bátaszéki sertésborda
Karaj - Bátaszéki sertésborda

1. A kivert hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban szép pirosra sütjük. 2. Tetejére reszelt sajtot halmozunk, és forró sütőben ráolvasztjuk. 3. A maradék olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk