Tormalevélben készült töltött káposzta! 1-klg-s darált dagadó, 10-dk-f-szalonna, 40-dk finom fajta rizs 1-fej vörös hagyma, kk-piros paprika, kk-bors, 1- mokkás k- vegeta, só, szükség szerint,, egy deci ivólé paradicsom, ( esetleg sűrített paradicsom csapott evő kanálnyi ) két és fél deci étolaj, vagy 3-kanál zsír, ivólé-paradicsom, ( v- sűrített, ) 10%-kos ecet, 4-evő kanállal, 50-60- db- torma levél!
A torma leveleket meg tisztítom, lemosom, szárától megszabadítom, és forró vízben kiabárolom, majd jól kimosom, ugyan is, keserű íze van de,, ha jól kikezelem, akkor ez megszűnik, ez után tiszta sós hideg vízben áztatom addig, amíg a tölteléket elkészítem hozzá! Következő lépés, a húst egy tálba rakom, a f-szalonnát apró kockára vágom és hozzá adom, az olajat is, v- a zsírt, de azt felolvasztva, és jól össze forgatom, erre azért van szükség, hogy a hús fel lazítsam, és nem lesz kemény a töltelék, megmosom a rizst, azt is hozzá adom, a fűszereket, ivólét, és a fel kockázott hagymát, sót, és jól össze forgatom kézzel az egészet, meg kóstolom, hogy esetleg nem -e sótlan, és utána ízesítem, ha szükséges! És ez után elkezdem a töltelékeket betölteni, a tormát kiveszem a vízből, egy levelet a tenyeremre helyezek,kb-egy evő kanálnyi tölteléket a levélre helyezem, és gondos ügyes mozdulatokkal feltekerem, és a két végét be nyomkodom az ujjam segítségével, és így folytatom tovább, kb- 52-56-töltelék lesz összesen! Kis torma levelet az edény aljára rakok, és bele sorakoztatom a töltelékeket, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, fel rakom főnöni először nagy lángra, és ha fel forrt, akkor közepesen lángnál fedő alatt, főzöm először 40- percig, ez után hozzá adom az ecetet, és a paradicsomot, majd tovább főzöm még, 10-percig és kész! ( Vigyázat a főző edénnyel, fém színű, vagy öntött edény célszerű hozzá, abban nem kozmál le!! )
Amikor nagyon sietnem kell a főzéssel, akkor mindig a forró vízzel gyorsítom, pl - a torma levet rendbe rakom közben forralom hozzá a vizet, az abároláshoz, és majd amikor felrakom főni, a káposztát, akkorra is tartogatok forrásban lévő vizet, azzal felöntöm, és ezzel időt nyerek a megfőzésében és készítésével! 80-perc alatt, asztalra kész!!
1. A padlizsánt kettévágjuk, majd kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. Megsózzuk. A kivájt húst apró kockákra vágjuk. 2. A fél padlizsánokat egy tepsire he...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, majd a répát a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk le...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűStropiti cotletele pe ambele fete cu putin ulei de masline si condimentati cu sare, piper si rozmarin, dupa gust. Puneti-le intr-un vas termorezistent sau intr-o tava tapetata...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megtisztítjuk, és felcsíkozzuk. 2. A hagymát felaprózzuk, majd olajon megfuttatjuk, pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük a csontlével. 3. Ezután hozzáadjuk a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű