menu

Családireceptkönyv.hu

Karaj - Alföldi csípőstekercs


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


0,60 kg csont nélküli sertés karaj, 0,10 kg füstölt szalonna, 0,20 kg vöröshagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény, szerecsendió, 0,60 kg zöldséges rizs, 0,60 kg burgonya, 0,20 kg lángolt kolbász, 1 db csípős zöldpaprika

Elkészítés:


1. A töltelékhez a szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból.

2. Ezután megpirítjuk a hagymát, és a zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a kolbászt. Ízlés szerint fűszerezzük.

3. Kevés liszttel megszórjuk, és 5 percig pirítjuk.

4. Ha a töltelék kihűlt a karaj szeleteket betöltjük a töltelékkel, majd tekercsbe hajtjuk.

5. Hagyományos módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk, és bő olajban arany barnára sütjük.

6. Sült burgonyával, zöldséges rizzsel ízlésesen tálaljuk.

Karaj - Alföldi csípőstekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zoltán
virsli házilag. frankfurti és marha
virsli házilag. frankfurti és marha

A húsokat és a szalonnát tegyük egy órára a fagyasztóba, akkor könnyebben darálódik, nem kenődik a gépbe. Fölváltva adagolva daráljuk le apró lyukú tárcsán. Adjuk hozzá a fűszereke...

Elkészítési idő: kb 2 ór
Nehézség: Közepes
share
Avatar Parasztos cordon bleu
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Parasztos cordon bleu

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont, füstölt sajt szeletet,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésszűz vadasan
Sertésszűz vadasan

A zöldségeket meghámozzuk, a répát és a fehér répát, hagymát felkarikázzuk. A húst lehártyázzuk, majd felszeleteljük, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. 2. A zsírt egy nagyob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék zsiradékkal eg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk