1 kg alma, 6 ek vaj, 10 dkg cukor, 1 kk őrölt fahéj, 1 csipet gyömbér
1. Az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, csutkájukat kivesszük és egy nagy lábosban, az olvasztott vajban megpároljuk.
2. Mikor már minden oldaluk megpirult, tálra rakjuk.
3. A cukrot, a tetejükre szórjuk.
A hozzávalókat összeforralom, belekeverem a feloldott zselatint. Adagolom üveg poharakba vagy tálkákba és hűtőben lehűtöm. Az aktuálisan termő gyümölcsből zselatinnal öntetet kész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet, a tojássárgáját és az egész tojást, a lereszelt narancshéját és a narancs levét a porcukorral habverővel nagyon jól összekeverjük, vízfürdőre állítjuk, állandó keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőbb keverd el a száraz alapanyagokat egy kisebb lábosban, majd öntsd fel az almalével, és a citrommal. Folyamatos kevergetés közben főzd közepes lángon. Eleinte jó habos, de no...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű