Családireceptkönyv.hu

Bacon csomók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 ml meleg víz, 120 ml tej, 3 ek cukor, 2,5 tk élesztőpor, 1 nagy tojás, 1,5 tk só, 500 g liszt, 5 ek vaj, olvasztva, 5 dkg parmezán sajt, reszelve, 24 csík bacon

Elkészítés:


1. Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig futni.

2. Ha az élesztő már habos, adjuk hozzá a tojást, a tejet és a sót.

3. Miközben a robotgéppel lassan keverjük, adagoljuk hozzá a lisztet.

4. Majd mikor a liszttel már jól elkevertük, adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot. Kb. 5 percig gyúrjuk a géppel.

5. Tegyük át a tésztát egy kiolajozott tálba, fordítsuk benne át, így a vékony olaj réteg bevonja minden oldalról, és nem hagyja kiszáradni.

6. Meleg helyen hagyjuk 2 órán át kelni.

7. Melegítsük elő a sütőt 220 °C hőmérsékletre, béleljünk ki zsírpapírral 2 sütőlapot.

8. Vágjuk a tésztát 24 szeletre, mint egy torta esetében (lásd fotó).

9. A tésztát a kezünkkel görgessük olyan hosszú hurkává, mint a szalonna.

10. Tegyük minden szelet baconra egy tésztát (lásd fotó) és lazán csomózzuk össze. Egy sütőlapra 12 db csomó fér rá.

11. A lapon hagyjuk további 20 percig pihenni, majd süssük 15-20 percig, amíg a csomók aranybarnára, a szalonna ropogósra sül.

12. Melegen tálaljuk.

Bacon csomók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu
Pelmenyi, hússal töltött tésztabatyu

A tésztához: 1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk. 2. Ezután a tésztát lis...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Lángos
Lángos

A hozzávalókat, a leírt sorrendben, beleteszem egy tálba és a elkészítem, brdagasztom a tésztát.Mikor kész, egy kilisztezett deszkára teszem és nyolcfelé vágom. Kis cipókat vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros barátfüle
Lekváros barátfüle

Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Börek  (sigara böreği)
Börek (sigara böreği)

Egy villával dolgozzuk ki krémszerűvé a feta sajtot. Adjuk hozzá a görög joghurthoz a tojást, majd keverjük hozzá a fetakrémet is. Addig keverjük amíg szép egyenletes nem lesz. Ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk