120 ml meleg víz, 120 ml tej, 3 ek cukor, 2,5 tk élesztőpor, 1 nagy tojás, 1,5 tk só, 500 g liszt, 5 ek vaj, olvasztva, 5 dkg parmezán sajt, reszelve, 24 csík bacon
1. Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig futni.
2. Ha az élesztő már habos, adjuk hozzá a tojást, a tejet és a sót.
3. Miközben a robotgéppel lassan keverjük, adagoljuk hozzá a lisztet.
4. Majd mikor a liszttel már jól elkevertük, adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot. Kb. 5 percig gyúrjuk a géppel.
5. Tegyük át a tésztát egy kiolajozott tálba, fordítsuk benne át, így a vékony olaj réteg bevonja minden oldalról, és nem hagyja kiszáradni.
6. Meleg helyen hagyjuk 2 órán át kelni.
7. Melegítsük elő a sütőt 220 °C hőmérsékletre, béleljünk ki zsírpapírral 2 sütőlapot.
8. Vágjuk a tésztát 24 szeletre, mint egy torta esetében (lásd fotó).
9. A tésztát a kezünkkel görgessük olyan hosszú hurkává, mint a szalonna.
10. Tegyük minden szelet baconra egy tésztát (lásd fotó) és lazán csomózzuk össze. Egy sütőlapra 12 db csomó fér rá.
11. A lapon hagyjuk további 20 percig pihenni, majd süssük 15-20 percig, amíg a csomók aranybarnára, a szalonna ropogósra sül.
12. Melegen tálaljuk.
Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a többi liszttel a fele olajjal és kb 2 dl vízzel,sóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha közepes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, a tojásokkal és a langyos vízzel összegyúrjuk. Akkor jó az állaga, ha közepesen kemény, de nem annyira, mintha hagyományos tésztát gyúrnánk. Miután jól kidolgozt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés : A 2 kanál olívaolajat megmelegíteni, hozzáadni az apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és a zúzott fokhagymát. Megdinszteljük, míg a zöldségek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVizet felteszünk forralni, ha forr, beletesszük a tésztát (1 evőkanál sót) és puhára főzzük. Közben széles lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a darát, állandó kevergetés...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz