120 ml meleg víz, 120 ml tej, 3 ek cukor, 2,5 tk élesztőpor, 1 nagy tojás, 1,5 tk só, 500 g liszt, 5 ek vaj, olvasztva, 5 dkg parmezán sajt, reszelve, 24 csík bacon
1. Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig futni.
2. Ha az élesztő már habos, adjuk hozzá a tojást, a tejet és a sót.
3. Miközben a robotgéppel lassan keverjük, adagoljuk hozzá a lisztet.
4. Majd mikor a liszttel már jól elkevertük, adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot. Kb. 5 percig gyúrjuk a géppel.
5. Tegyük át a tésztát egy kiolajozott tálba, fordítsuk benne át, így a vékony olaj réteg bevonja minden oldalról, és nem hagyja kiszáradni.
6. Meleg helyen hagyjuk 2 órán át kelni.
7. Melegítsük elő a sütőt 220 °C hőmérsékletre, béleljünk ki zsírpapírral 2 sütőlapot.
8. Vágjuk a tésztát 24 szeletre, mint egy torta esetében (lásd fotó).
9. A tésztát a kezünkkel görgessük olyan hosszú hurkává, mint a szalonna.
10. Tegyük minden szelet baconra egy tésztát (lásd fotó) és lazán csomózzuk össze. Egy sütőlapra 12 db csomó fér rá.
11. A lapon hagyjuk további 20 percig pihenni, majd süssük 15-20 percig, amíg a csomók aranybarnára, a szalonna ropogósra sül.
12. Melegen tálaljuk.
8 dkg fehér lisztet ír,én ezt fél-fél arányban tönköly ill. alakorliszttel helyettesítettem (kisebb gluténtartalom). 2 dkg tökmagliszt. A lisztekbe pici sót teszünk és egy tojással...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós-olajos vízben kifőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük. A friss zöld fűszereket és a fokhagymát éles késsel apróra vagdossuk. A kifőtt tésztára kevés olíva olajat öntünk, rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy tálba tesszük,összekeverjük.Hodeg vizet adagolva összedolgozzuk ,hogy egy kissé lágy de ragacsos tésztát kapjunk.nokedli szaggatóval kiszaggatjuk a forró vízbe.
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, majd ráütjük a tojást, és tovább keverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrű masszát kapjunk Előmelegített...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű