Családireceptkönyv.hu

Bacon csomók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 ml meleg víz, 120 ml tej, 3 ek cukor, 2,5 tk élesztőpor, 1 nagy tojás, 1,5 tk só, 500 g liszt, 5 ek vaj, olvasztva, 5 dkg parmezán sajt, reszelve, 24 csík bacon

Elkészítés:


1. Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig futni.

2. Ha az élesztő már habos, adjuk hozzá a tojást, a tejet és a sót.

3. Miközben a robotgéppel lassan keverjük, adagoljuk hozzá a lisztet.

4. Majd mikor a liszttel már jól elkevertük, adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot. Kb. 5 percig gyúrjuk a géppel.

5. Tegyük át a tésztát egy kiolajozott tálba, fordítsuk benne át, így a vékony olaj réteg bevonja minden oldalról, és nem hagyja kiszáradni.

6. Meleg helyen hagyjuk 2 órán át kelni.

7. Melegítsük elő a sütőt 220 °C hőmérsékletre, béleljünk ki zsírpapírral 2 sütőlapot.

8. Vágjuk a tésztát 24 szeletre, mint egy torta esetében (lásd fotó).

9. A tésztát a kezünkkel görgessük olyan hosszú hurkává, mint a szalonna.

10. Tegyük minden szelet baconra egy tésztát (lásd fotó) és lazán csomózzuk össze. Egy sütőlapra 12 db csomó fér rá.

11. A lapon hagyjuk további 20 percig pihenni, majd süssük 15-20 percig, amíg a csomók aranybarnára, a szalonna ropogósra sül.

12. Melegen tálaljuk.

Bacon csomók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizza
Pizza

Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, és 1 ek lisztet beleszórva fölfuttatjuk. Utána a többi liszttel a fele olajjal és kb 2 dl vízzel,sóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha közepes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilvalekváros-mákos derelye Borbás Marcsitól
Szilvalekváros-mákos derelye Borbás Marcsitól

A lisztet a sóval, a tojásokkal és a langyos vízzel összegyúrjuk. Akkor jó az állaga, ha közepesen kemény, de nem annyira, mintha hagyományos tésztát gyúrnánk. Miután jól kidolgozt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lasagne-Matyi Éva
Lasagne-Matyi Éva

Elkészítés : A 2 kanál olívaolajat megmelegíteni, hozzáadni az apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és a zúzott fokhagymát. Megdinszteljük, míg a zöldségek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GRÍZES TÉSZTA
GRÍZES TÉSZTA

Vizet felteszünk forralni, ha forr, beletesszük a tésztát (1 evőkanál sót) és puhára főzzük. Közben széles lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a darát, állandó kevergetés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk