tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 ek joghurt, 2 ek kacsa vagy libazsír, 2 db kisebb burgonya, 2 tk só, 2 dl langyos víz, 1 kk kristálycukor
kenéshez: 3 dl tejföl, 6 gerezd fokhagyma
feltéthez: 20 dkg bacon, 30 dkg sonka, 3 db piros színű kápia paprika, 2 db hegyes erős paprika, 1 csomag újhagyma, 25 dkg reszelt sajt
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
2. A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.
3. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük.
4. A sajtot lereszeljük.
5. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, kápia paprika, újhagyma, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
6. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük és összeállítjuk. Egy serpenyőbe olajat teszünk és beletesszük a tésztát. Megkenjük pizzakrémmel, rátesszük a szalámit és a sonkát, majd...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: Könnyűelkészítés A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni.Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ha friss élesztőt használunk, picit futtassuk fel! 2. Ezután jöhet az összes többi hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegdagaszt, keleszt kb 30 percet. Két gombócot formáz. Kinyújt. Ezt lehet kézzel, ahogy az igazi pizza szakácsok szokták.? Persze én nem vagyok profi, viszont kézzel, ököllel nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű