tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 ek joghurt, 2 ek kacsa vagy libazsír, 2 db kisebb burgonya, 2 tk só, 2 dl langyos víz, 1 kk kristálycukor
kenéshez: 3 dl tejföl, 6 gerezd fokhagyma
feltéthez: 20 dkg bacon, 30 dkg sonka, 3 db piros színű kápia paprika, 2 db hegyes erős paprika, 1 csomag újhagyma, 25 dkg reszelt sajt
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
2. A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.
3. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük.
4. A sajtot lereszeljük.
5. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, kápia paprika, újhagyma, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
6. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). 2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztő...
Elkészítési idő:1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalókat összegyúrjuk, hozzátesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk. 2. Kétszeresére kelesztjük. 3. Miko...
Elkészítési idő:1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). 2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. 3. Ebbe öntjük az...
Elkészítési idő: