Családireceptkönyv.hu

Baconös, sonkás, paprikás langalló


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 ek joghurt, 2 ek kacsa vagy libazsír, 2 db kisebb burgonya, 2 tk só, 2 dl langyos víz, 1 kk kristálycukor

kenéshez: 3 dl tejföl, 6 gerezd fokhagyma

feltéthez: 20 dkg bacon, 30 dkg sonka, 3 db piros színű kápia paprika, 2 db hegyes erős paprika, 1 csomag újhagyma, 25 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.

2. A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.

3. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük.

4. A sajtot lereszeljük.

5. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, kápia paprika, újhagyma, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.

6. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Baconös, sonkás, paprikás langalló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizza kemencében sütve
Pizza kemencében sütve

1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). 2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Mindent bele pizza
Mindent bele pizza

1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalókat összegyúrjuk, hozzátesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk. 2. Kétszeresére kelesztjük. 3. Miko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kenyérlángos
Kenyérlángos

1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). 2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. 3. Ebbe öntjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk