tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 2 ek joghurt, 2 ek kacsa vagy libazsír, 2 db kisebb burgonya, 2 tk só, 2 dl langyos víz, 1 kk kristálycukor
kenéshez: 3 dl tejföl, 6 gerezd fokhagyma
feltéthez: 20 dkg bacon, 30 dkg sonka, 3 db piros színű kápia paprika, 2 db hegyes erős paprika, 1 csomag újhagyma, 25 dkg reszelt sajt
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
2. A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.
3. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük.
4. A sajtot lereszeljük.
5. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon, sonkaszeletek, kápia paprika, újhagyma, hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
6. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
A langyos vízben feloldjuk a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A felfuttatott élesztőt összekeverjük a többi hozzávalóval,dagasztjuk,kelesztjük legalább egy ór...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverőgépbe tesszük az összes alapanyagot. Nem szükséges az élesztőt felfuttatni Jól összegyúrjuk Kelesztjük kb 1 órát ketté vesszük a tésztát Kézzel nyújtjuk, húzogatjuk Fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverő télba teszem az alapanyagokat.Összekeverem vagy géppel vagy kézzel.A tésztát 6 felé osztom kézzel vagy nyújtófával kinyújtom.Egy serpenyőt fölteszek melegedni beleteszem a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű