1,0 kg finomliszt (Bl 55), 30 g friss élesztő, 1 csipet cukor, 1 ek só, 500ml víz
feltét: 25 dkg főtt húsos császárszalonna, 2 db közepes lilahagyma, 30 dkg sajt (trappista vagy pannónia, ízlés szerint), 450 ml tejföl
1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).
2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe.
3. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350 ml) hozzáadásával, géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc), vagy kézzel bedagasztjuk.
4. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy.
5. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
6. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsire való), majd felfűtött kemencében 5 percig elősütjük.
7. Kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk.
8. Kemencében 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készre sütjük.
1. Az összes hozzávalót a víz felével elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet is, illetve amennyit felvesz ( liszt függvénye +- max 1-2 cseppel több vagy kevesebb). 2. Liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. A főzővizet külön pohárba öntöm, belőle 1 dl-be cukrot teszek, felfuttatom benne az élesztőt. A tészta hozzávalóiból a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztára rakom a vékonyra vágott paradicsomokat, megszórom a fűszerekkel, sóval a reszelt sajttal. 2. Meglocsolom pár csepp olajjal és megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon. ◾️Lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy sütőpapí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű