1,0 kg finomliszt (Bl 55), 30 g friss élesztő, 1 csipet cukor, 1 ek só, 500ml víz
feltét: 25 dkg főtt húsos császárszalonna, 2 db közepes lilahagyma, 30 dkg sajt (trappista vagy pannónia, ízlés szerint), 450 ml tejföl
1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).
2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe.
3. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350 ml) hozzáadásával, géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc), vagy kézzel bedagasztjuk.
4. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy.
5. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
6. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsire való), majd felfűtött kemencében 5 percig elősütjük.
7. Kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk.
8. Kemencében 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készre sütjük.
A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 15 percig sütjük a mini pizzákat. A félig megsült pizzákat kivesszük a sütőből, ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. 2. Pihentesd fél ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz