3 apróra vágott banán, 3 banán, 1 ⅓ csésze cukor, 2 tojás, ½ csésze olvasztott vaj, 1 csésze fehér liszt, 1 csésze finom zabpehely, ½ csésze félédes, apróra vágottcsokoládé, 1 csipet só, 1 ek sütőpor, 2 csésze csokoládé ganache, ⅓ csésze porcukor
1. Egy keverő tálba tegyük az apróra vágott banánt a cukorral, adjuk hozzá a tojást, a vajat, és jól összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, a zabot, a csokoládét, a sót, és jól összekeverjük.
3. Végül hozzáadjuk a sütőport, összekeverjük óvatosan, a tésztát egy olajozott és lisztezett vekni sütőformába tesszük.
4. Süssük előmelegített sütőben 350ºF körülbelül 45 percig, fogpiszkáló próbáig.
5. Ha kihűlt, vágjuk ketté, töltsük meg a félbevágott banánnal és csokoládé krémmel, fedjük le a süti másik felével, és szórjuk meg porcukorral.
A piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk. A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejb...
Elkészítési idő:6 egész +2tojásfehérjéből piskóta, kettévágva, közte könnyed joghurtos krém, őszibarackkal turbózva. Krém: 5dl habtejszín porcukorral és vaniliás cukorral felverve, 3×150ml bara...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, amivel egyenletesen-vékonyan kibélelünk egy kapcsos tortaformát (az oldalár is jusson). Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra