6 tojásból kakaós kör alakú piskótalap,
krém: 4 dl tejszín, 15 dkg tejcsokoládé, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg vaj
tetejére: 10 dkg tortabevonó csokoládé
1. 6 tojásból sütünk egy kakaós kör alakú piskótalapot.
2. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
3. 2 dl tejszínt egy lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot és beletördeljük a csokit.
4. Felfőzzük, amíg minden el nem olvad benne és jól átmelegszik. Utána kihűtjük, beleszórjuk a vaníliás cukrot.
5. A puha vajat habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a csokis tejszínt.
6. Ezután a maradék 2 dl tejszínt felverjük kemény habbá és óvatosan beleforgatjuk a csokis-tejszínes-vajas krémünkbe.
7. Végül a torta lapjai közé töltjük.
8. Egy kicsit hűtőbe rakjuk, hogy a vaj " meghúzzon", utána szépen bevonjuk és díszítjük.
9. A torta oldaldíszítése ostyarudakkal.
1. Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponéval a tejszínnel és pici rummal. 2. 1 kisebb tálat folpackkal kibélelek. 3. A babapiskótákat éppen...
Elkészítési idő:A sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverem. A sütőporos lisztet lazán hozzáad...
Elkészítési idő: