6 tojásból kakaós kör alakú piskótalap,
krém: 4 dl tejszín, 15 dkg tejcsokoládé, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg vaj
tetejére: 10 dkg tortabevonó csokoládé
1. 6 tojásból sütünk egy kakaós kör alakú piskótalapot.
2. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
3. 2 dl tejszínt egy lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot és beletördeljük a csokit.
4. Felfőzzük, amíg minden el nem olvad benne és jól átmelegszik. Utána kihűtjük, beleszórjuk a vaníliás cukrot.
5. A puha vajat habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a csokis tejszínt.
6. Ezután a maradék 2 dl tejszínt felverjük kemény habbá és óvatosan beleforgatjuk a csokis-tejszínes-vajas krémünkbe.
7. Végül a torta lapjai közé töltjük.
8. Egy kicsit hűtőbe rakjuk, hogy a vaj " meghúzzon", utána szépen bevonjuk és díszítjük.
9. A torta oldaldíszítése ostyarudakkal.
Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk. A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást. Egy keverőtálban a pudin...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyűsütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósít...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukrot fehéredésig keverni, kézi mixerrel keverni, kihabosítani, hozzáadni a vizet, kicsit még keverni (addig keverni, amíg jó sűrű krém sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját egy kanállal összetörjük, majd a habba forgatjuk. A sárgáját a habbal elkeverjük, majd a lisztet is hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű