menu

Családireceptkönyv.hu

Boszorkányok eledele


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6-8 kifli (400 g) de akár kalácsból is készülhet, 5 tojás sárgája, 2 ek (nád)cukor, 600 ml tej, 50 g vaj

diós réteg: 170 g dió, 2 csapott ek (nád)cukor

almás réteg: 4 alma (1 kg), 60 g vaj, 1 ek (nád) cukor

tojáshab: 5 tojás fehérje, 200 g (nád- vagy nyírfa) cukor, 3 ek baracklekvár

Elkészítés:


1. A diót száraz serpenyőben megpirítom, hagyom kihűlni majd aprítógépben darálom.

2. Hozzákeverem a cukrot.

3. Az almákat meghámozom, vékony szeletekre vágom majd a vajjal és cukorral egy serpenyőben kissé átsütöm. Én két részletben csináltam, ugyanis ennyi alma nem fért el a serpenyőmben. Ha az alma nagyon savanyú, akkor kellhet bele több cukor, bár én az édes tojáshab réteg miatt nem tennék bele több cukrot.

4. A kifliket karikákra vágom.

5. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom az olvasztott vajat és a meleg tejet.

6. A kifliket beleáztatom. Kalácsból is készíthető, akkor viszont minimalizáljuk a többi cukrot.

7. A sütőt előmelegítem 180 fokra.

8. A tortaforma alját sütőpapírral bélelem, szórok bele egy evőkanálnyi zsemlemorzsát.

9. Belekanalazom a kiflis massza felét, nem nyomkodom nagyon bele, mert akkor száraz lesz, csak óvatosan elegyengetem.

10. Megszórom a dió felével aztán az alma felét is elhelyezem rá.

11. Jöhet a maradék kifli, dió és végül az alma.

12. Nagyjából 30-40 perc alatt átsütöm a tortát.

13. Elkészítem a tojáshabot. A cukorból és tojásfehérjékből kemény habot verek, hozzáadom a lekvárt is.

14. A tortára kanalazom, elsimítom majd megy vissza a sütőbe további 15-20 percre. Fontos, hogy a hab is átsüljön, ha netán gyorsan pirulna, akkor érdemes lentebb venni a hőmérsékletet. Az a tapasztalatom, hogy nyírfacukorból sokkal tartósabb habot lehet varázsolni, de az sose lesz ropogós.

15. Langyosan, hidegen szépen szeletelhető.

Boszorkányok eledele

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karpatka (lengyel kremes)
Karpatka (lengyel kremes)

Egy kis labasban 80 g vajat kell felolvasztani lassu tuzon, majd bele a 100 ml viz + 100 ml tej. Egy bogreben ossze kell keverni: a 150 g lisztet, fel sutoport, 1 kk sot. Ha mar ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sajttorta
Sajttorta

A zabkekszet egy késes aprítóban morzsás állagúra daráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaforma aljára nyomkodjuk. 180 fokon 5-6 percig sütjük az alapot. A krémhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babatorta by Annamária Fodorová
Babatorta by Annamária Fodorová

Dm-es pudingport tettem bele, mint krem. Nem mondom h degeszre ette magát, de legalább kóstolhatta ;) (Kókuszzsírt, a kokuszviragcukrot hasznaltam)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Roletti torta
Roletti torta

Tészta készítése: 1. A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. 2. A fehérjéket keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, mí...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk