Családireceptkönyv.hu

Boszorkányok eledele


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6-8 kifli (400 g) de akár kalácsból is készülhet, 5 tojás sárgája, 2 ek (nád)cukor, 600 ml tej, 50 g vaj

diós réteg: 170 g dió, 2 csapott ek (nád)cukor

almás réteg: 4 alma (1 kg), 60 g vaj, 1 ek (nád) cukor

tojáshab: 5 tojás fehérje, 200 g (nád- vagy nyírfa) cukor, 3 ek baracklekvár

Elkészítés:


1. A diót száraz serpenyőben megpirítom, hagyom kihűlni majd aprítógépben darálom.

2. Hozzákeverem a cukrot.

3. Az almákat meghámozom, vékony szeletekre vágom majd a vajjal és cukorral egy serpenyőben kissé átsütöm. Én két részletben csináltam, ugyanis ennyi alma nem fért el a serpenyőmben. Ha az alma nagyon savanyú, akkor kellhet bele több cukor, bár én az édes tojáshab réteg miatt nem tennék bele több cukrot.

4. A kifliket karikákra vágom.

5. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom az olvasztott vajat és a meleg tejet.

6. A kifliket beleáztatom. Kalácsból is készíthető, akkor viszont minimalizáljuk a többi cukrot.

7. A sütőt előmelegítem 180 fokra.

8. A tortaforma alját sütőpapírral bélelem, szórok bele egy evőkanálnyi zsemlemorzsát.

9. Belekanalazom a kiflis massza felét, nem nyomkodom nagyon bele, mert akkor száraz lesz, csak óvatosan elegyengetem.

10. Megszórom a dió felével aztán az alma felét is elhelyezem rá.

11. Jöhet a maradék kifli, dió és végül az alma.

12. Nagyjából 30-40 perc alatt átsütöm a tortát.

13. Elkészítem a tojáshabot. A cukorból és tojásfehérjékből kemény habot verek, hozzáadom a lekvárt is.

14. A tortára kanalazom, elsimítom majd megy vissza a sütőbe további 15-20 percre. Fontos, hogy a hab is átsüljön, ha netán gyorsan pirulna, akkor érdemes lentebb venni a hőmérsékletet. Az a tapasztalatom, hogy nyírfacukorból sokkal tartósabb habot lehet varázsolni, de az sose lesz ropogós.

15. Langyosan, hidegen szépen szeletelhető.

Boszorkányok eledele

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Egyszerű csokikrémes csokitorta
Egyszerű csokikrémes csokitorta

A piskótaalaphoz a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd kanalanként a cukros tojásokhoz adjuk. (Ha nagyon sűrű le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Csodálatos gesztenyés torta
Csodálatos gesztenyés torta

Elkészítés A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kakós túrótorta
kakós túrótorta

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, sütõport, sót, vaníliát és a tojás sárgáját,végül beleszitáljuk a kakaót és gyorsan összedolgozzuk. Kétfelé vesszük (az...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Túró Rudi torta
Túró Rudi torta

Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk