Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Boszorkányok eledele


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6-8 kifli (400 g) de akár kalácsból is készülhet, 5 tojás sárgája, 2 ek (nád)cukor, 600 ml tej, 50 g vaj

diós réteg: 170 g dió, 2 csapott ek (nád)cukor

almás réteg: 4 alma (1 kg), 60 g vaj, 1 ek (nád) cukor

tojáshab: 5 tojás fehérje, 200 g (nád- vagy nyírfa) cukor, 3 ek baracklekvár

Elkészítés:


1. A diót száraz serpenyőben megpirítom, hagyom kihűlni majd aprítógépben darálom.

2. Hozzákeverem a cukrot.

3. Az almákat meghámozom, vékony szeletekre vágom majd a vajjal és cukorral egy serpenyőben kissé átsütöm. Én két részletben csináltam, ugyanis ennyi alma nem fért el a serpenyőmben. Ha az alma nagyon savanyú, akkor kellhet bele több cukor, bár én az édes tojáshab réteg miatt nem tennék bele több cukrot.

4. A kifliket karikákra vágom.

5. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom az olvasztott vajat és a meleg tejet.

6. A kifliket beleáztatom. Kalácsból is készíthető, akkor viszont minimalizáljuk a többi cukrot.

7. A sütőt előmelegítem 180 fokra.

8. A tortaforma alját sütőpapírral bélelem, szórok bele egy evőkanálnyi zsemlemorzsát.

9. Belekanalazom a kiflis massza felét, nem nyomkodom nagyon bele, mert akkor száraz lesz, csak óvatosan elegyengetem.

10. Megszórom a dió felével aztán az alma felét is elhelyezem rá.

11. Jöhet a maradék kifli, dió és végül az alma.

12. Nagyjából 30-40 perc alatt átsütöm a tortát.

13. Elkészítem a tojáshabot. A cukorból és tojásfehérjékből kemény habot verek, hozzáadom a lekvárt is.

14. A tortára kanalazom, elsimítom majd megy vissza a sütőbe további 15-20 percre. Fontos, hogy a hab is átsüljön, ha netán gyorsan pirulna, akkor érdemes lentebb venni a hőmérsékletet. Az a tapasztalatom, hogy nyírfacukorból sokkal tartósabb habot lehet varázsolni, de az sose lesz ropogós.

15. Langyosan, hidegen szépen szeletelhető.

Boszorkányok eledele

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Csupa csoki torta
Csupa csoki torta

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és lassan beleforgatjuk a habot. Kivaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cola Torta Nigellától Évi kedvence
Cola Torta Nigellától Évi kedvence

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egyidejűleg tegyünk bele egy tepsit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát. Keverjük össze a tojást, az ír...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kávé torta
Kávé torta

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a feketekávét, a sütőporral elkevert lisztet, nagyon jól kikeverjük. A tésztát kézi habverővel is összeállíthatjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Mákos túrótorta
Mákos túrótorta

A tojást keverjük össze 50 g cukorral, adjuk hozzá a kihűtött, olvasztott vajat. A lisztet keverjük össze a sütőporral és szitáljuk a tojásos keverékhez, a masszát gyúrjuk össze. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk