Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bundás virsli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt, 1 tk só, 1 kisebb tojás, 1,5 dl natúr joghurt, 3 ek olaj, 0,7 dl langyos víz, ½ tk cukor, 2 dkg élesztő

töltelékhez: 8 nagyobb v. 12 kisebb virsli, ketchup/mustár, sült hagyma, bacon szeletek

tetejére: 1 kisebb tojás megkenni, szezámmag /2-3 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a tojást, valamint a langyos cukros vízben felfuttatott élesztőt.

2. Lágy, kalács tészta állagú tésztát gyúrunk belőle.

3. Lefedve, meleg helyen fél órát kelesztjük.

4. A virsliket megpucoljuk, ha szükséges, a sajtot lereszeljük, egy nagy gáztepsit olajjal kikenünk.

5. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

6. Ha megkelt a tészta 8 virsli esetén 2, 12 virsli esetén 3 részre osztjuk.

7. A részeket egyesével kinyújtjuk, kb. 4-5 centivel magasabbra, mint egy virsli magassága, széltében pedig amennyire engedi.

8. Egy téglalapot 4-be vágunk, a darabok közepébe mehet a kutchup vagy mustár ízlés szerint, arra pedig ízlés szerint sült hagyma (el is hagyható), és a sima vagy baconbe tekert virsli.

9. 2 féle módszerrel formázhatjuk a tésztát. Simán ráhajtjuk a lelógó oldalakat jól meglapogatva, vagy pedig oldalt becsíkozva átlósan egymásra hajtjuk a csíkokat.

10. A bundázott virsliket lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezám maggal vagy reszelt sajttal, és már mehet is a sütőbe.

11. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket, majd pár perc múlva tálalhatunk is.

Bundás virsli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cserászka
Cserászka

A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk és krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a zsírt, majd jól összedolgozzuk. Amikor kész, lisztezett nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sváb levesbetét
Sváb levesbetét

A zsömléket beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután a zsemléket kivesszük a vízből, jól kinyomkodjuk és összekeverjük az egész tojásokka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos - füstölt sajtos tészta
Kolbászos - füstölt sajtos tészta

A kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. A kétféle paprikakrémet egy tálban összekeverjük a tejszínnel, és a majorannával. A tésztát sós, lobogó vízben...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk