menu

Családireceptkönyv.hu

Bundás virsli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt, 1 tk só, 1 kisebb tojás, 1,5 dl natúr joghurt, 3 ek olaj, 0,7 dl langyos víz, ½ tk cukor, 2 dkg élesztő

töltelékhez: 8 nagyobb v. 12 kisebb virsli, ketchup/mustár, sült hagyma, bacon szeletek

tetejére: 1 kisebb tojás megkenni, szezámmag /2-3 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a tojást, valamint a langyos cukros vízben felfuttatott élesztőt.

2. Lágy, kalács tészta állagú tésztát gyúrunk belőle.

3. Lefedve, meleg helyen fél órát kelesztjük.

4. A virsliket megpucoljuk, ha szükséges, a sajtot lereszeljük, egy nagy gáztepsit olajjal kikenünk.

5. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

6. Ha megkelt a tészta 8 virsli esetén 2, 12 virsli esetén 3 részre osztjuk.

7. A részeket egyesével kinyújtjuk, kb. 4-5 centivel magasabbra, mint egy virsli magassága, széltében pedig amennyire engedi.

8. Egy téglalapot 4-be vágunk, a darabok közepébe mehet a kutchup vagy mustár ízlés szerint, arra pedig ízlés szerint sült hagyma (el is hagyható), és a sima vagy baconbe tekert virsli.

9. 2 féle módszerrel formázhatjuk a tésztát. Simán ráhajtjuk a lelógó oldalakat jól meglapogatva, vagy pedig oldalt becsíkozva átlósan egymásra hajtjuk a csíkokat.

10. A bundázott virsliket lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezám maggal vagy reszelt sajttal, és már mehet is a sütőbe.

11. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket, majd pár perc múlva tálalhatunk is.

Bundás virsli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi hamburgerzsömle (hozzávalók: 8-10 db-hoz):
Házi hamburgerzsömle (hozzávalók: 8-10 db-hoz):

1. A lisztet egy nagy fém tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, hozzáreszeljük az előzetesen pár percig mélyhűtőbe tett vajat, majd kézzel teljesen elmorzsolgatjuk benne. Mi a Tefa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos tizenöt perc alatt?
Lángos tizenöt perc alatt?

1.A tészta hozzávalóit egy edénybe öntözzük, és akár kézzel, akár robotgép dagasztókarjával összegyúrjuk. 2. Nyújtsuk ki és daraboljuk a tésztát (– nálunk most már hagyományosan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Grízes tészta
Grízes tészta

A tésztát sós vízben felteszem főni. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a grízt aranybarnára. Amikor kész, elzárom a tűzhelyet. A tészta főzőlevéből öntök rá kb. 1 decilitert....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darás kifőtt tészta
Darás kifőtt tészta

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk