35 dkg liszt, 1 tk só, 1 kisebb tojás, 1,5 dl natúr joghurt, 3 ek olaj, 0,7 dl langyos víz, ½ tk cukor, 2 dkg élesztő
töltelékhez: 8 nagyobb v. 12 kisebb virsli, ketchup/mustár, sült hagyma, bacon szeletek
tetejére: 1 kisebb tojás megkenni, szezámmag /2-3 dkg reszelt sajt
1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a tojást, valamint a langyos cukros vízben felfuttatott élesztőt.
2. Lágy, kalács tészta állagú tésztát gyúrunk belőle.
3. Lefedve, meleg helyen fél órát kelesztjük.
4. A virsliket megpucoljuk, ha szükséges, a sajtot lereszeljük, egy nagy gáztepsit olajjal kikenünk.
5. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
6. Ha megkelt a tészta 8 virsli esetén 2, 12 virsli esetén 3 részre osztjuk.
7. A részeket egyesével kinyújtjuk, kb. 4-5 centivel magasabbra, mint egy virsli magassága, széltében pedig amennyire engedi.
8. Egy téglalapot 4-be vágunk, a darabok közepébe mehet a kutchup vagy mustár ízlés szerint, arra pedig ízlés szerint sült hagyma (el is hagyható), és a sima vagy baconbe tekert virsli.
9. 2 féle módszerrel formázhatjuk a tésztát. Simán ráhajtjuk a lelógó oldalakat jól meglapogatva, vagy pedig oldalt becsíkozva átlósan egymásra hajtjuk a csíkokat.
10. A bundázott virsliket lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezám maggal vagy reszelt sajttal, és már mehet is a sütőbe.
11. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket, majd pár perc múlva tálalhatunk is.
1. Felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. 2. Közben a petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük csomómentesre a hozzávalókat és kókuszzsíron kisütjük. 3 db palacsinta lesz belőle.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tökmagkrémet 5 éves kortól felfelé bárki össze tudja dobni, annyira egyszerű dolog. (1.) Egy aprítógépbe beleszórjuk a hántolt tökmagok, meglocsoljuk az olívaolajjal és megsózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben felfutattam az élesztőt a cukorral, majd egy tálban bedagasztottam a hozzávalókat. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű