Családireceptkönyv.hu

Bundás virsli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt, 1 tk só, 1 kisebb tojás, 1,5 dl natúr joghurt, 3 ek olaj, 0,7 dl langyos víz, ½ tk cukor, 2 dkg élesztő

töltelékhez: 8 nagyobb v. 12 kisebb virsli, ketchup/mustár, sült hagyma, bacon szeletek

tetejére: 1 kisebb tojás megkenni, szezámmag /2-3 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a tojást, valamint a langyos cukros vízben felfuttatott élesztőt.

2. Lágy, kalács tészta állagú tésztát gyúrunk belőle.

3. Lefedve, meleg helyen fél órát kelesztjük.

4. A virsliket megpucoljuk, ha szükséges, a sajtot lereszeljük, egy nagy gáztepsit olajjal kikenünk.

5. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

6. Ha megkelt a tészta 8 virsli esetén 2, 12 virsli esetén 3 részre osztjuk.

7. A részeket egyesével kinyújtjuk, kb. 4-5 centivel magasabbra, mint egy virsli magassága, széltében pedig amennyire engedi.

8. Egy téglalapot 4-be vágunk, a darabok közepébe mehet a kutchup vagy mustár ízlés szerint, arra pedig ízlés szerint sült hagyma (el is hagyható), és a sima vagy baconbe tekert virsli.

9. 2 féle módszerrel formázhatjuk a tésztát. Simán ráhajtjuk a lelógó oldalakat jól meglapogatva, vagy pedig oldalt becsíkozva átlósan egymásra hajtjuk a csíkokat.

10. A bundázott virsliket lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezám maggal vagy reszelt sajttal, és már mehet is a sütőbe.

11. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket, majd pár perc múlva tálalhatunk is.

Bundás virsli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
SAJTOS-TEJSZÍNES-PETREZSELYMES MÁRTÁS: ALFREDO
SAJTOS-TEJSZÍNES-PETREZSELYMES MÁRTÁS: ALFREDO

1. Felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. 2. Közben a petrezsely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta gesztenyelisztből
Palacsinta gesztenyelisztből

Összekeverjük csomómentesre a hozzávalókat és kókuszzsíron kisütjük. 3 db palacsinta lesz belőle.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Zé-féle szuperpasta
Zé-féle szuperpasta

A tökmagkrémet 5 éves kortól felfelé bárki össze tudja dobni, annyira egyszerű dolog. (1.) Egy aprítógépbe beleszórjuk a hántolt tökmagok, meglocsoljuk az olívaolajjal és megsózzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gazdag háromszögek
Gazdag háromszögek

Langyos tejben felfutattam az élesztőt a cukorral, majd egy tálban bedagasztottam a hozzávalókat. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk