20 dkg tehéntúró, 20 dkg burgonya, 1/2 dl tejföl, liszt, 2 tojás, só, bors, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
1. Az áttört tehéntúrót jól eldolgozzuk a főtt, áttört burgonyával, 1/2 dl tejföllel, 2 evőkanál liszttel, 2 tojással.
2. Sóval, borssal ízesítjük.
3. Hengereket formálunk belőle, gyengén zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró zsiradékban kisütjük.
4. Kiváló feltét, de télen önálló vacsora is lehet.
A burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc) Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Középnagyságú burgonyát meghéjazunk és sütőlemezen megsütjük. 2. Mielőtt nagyon megpirul, mindegyiknek a tetejét levágjuk, ezüstkanállal kivájjuk belsejét, mit kis vajjal, t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit ti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát. 2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű