20 dkg tehéntúró, 20 dkg burgonya, 1/2 dl tejföl, liszt, 2 tojás, só, bors, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
1. Az áttört tehéntúrót jól eldolgozzuk a főtt, áttört burgonyával, 1/2 dl tejföllel, 2 evőkanál liszttel, 2 tojással.
2. Sóval, borssal ízesítjük.
3. Hengereket formálunk belőle, gyengén zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró zsiradékban kisütjük.
4. Kiváló feltét, de télen önálló vacsora is lehet.
A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát, megszórjuk a mar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk és kb egyforma darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, majd jól átfogatjuk benne a krumplit. Sütőpapí...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA rizst főzzük teljesen puhára 2,5-szeres mennyiségű zöldséglevesben. A hámozott répát, a cukkinit kis lyukú reszelőn reszeljük le, az utolsó 2-3 percben adjuk a rizshez. Vegyük le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított burgonyát vékony karikákra szeljük, mint az uborkát. Egy tepsit vékonyan kivajazunk, a burgonyakarikákat sorban, egymást kissé átfedve lerakjuk. Egy kancsóban a burgon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű