2 csomag mirelit zöldbab, 2 db sárgarépa, 1 kis paradicsompüré, 1 db húsos paprika, 1 db paradicsompaprika (pritamin), késhegynyi chili-por (vagy csípős paprika), csipetnyi cukor, 1 tk só, 1 tk vaj, 1 kk pirospaprika (amennyiben chilit használunk), vegeta
1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát.
2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát is.
3. Ízesítjük, és 1 dl vízzel puhára pároljuk.
4. Ahogy a zöldség megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét.
5. Jól összefőzzük az egészet.
Száraz, sült jellegű főételekhez, köretként fogyasztjuk.
A Yorkshire puddingot általában teflonos 12 db-os muffin sütőben szoktam készíteni, így olyan kis guszták lesznek. A hagyományosat is ugyanígy sütöm, csak liszttel és tejjel. Verd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és megfőzzük sózott vízben. Még melegen áttörjük, sózzuk, borsozzuk és a vajjal, tejjel krumplipüré állagúra keverjük. Amikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, ne főzzük szét. A lilahagymát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, majd a többi hozzávalóval egy ecetes öntetet készítünk. A megfőtt, meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa van egy jó adag fűszeres-húsos ragud, de a megszokottnál kicsit eltérően tálalnád és fogyasztanád, egész egyszerűen töltsd krumpliba! A félig megfőzött krumplit jól megpakolhat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű