2 csomag mirelit zöldbab, 2 db sárgarépa, 1 kis paradicsompüré, 1 db húsos paprika, 1 db paradicsompaprika (pritamin), késhegynyi chili-por (vagy csípős paprika), csipetnyi cukor, 1 tk só, 1 tk vaj, 1 kk pirospaprika (amennyiben chilit használunk), vegeta
1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát.
2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát is.
3. Ízesítjük, és 1 dl vízzel puhára pároljuk.
4. Ahogy a zöldség megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét.
5. Jól összefőzzük az egészet.
Száraz, sült jellegű főételekhez, köretként fogyasztjuk.
A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket....
Elkészítési idő: 15 perc1.Egy jénait vagy tepsit kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt f...
Elkészítési idő:Öreg burgonyából Burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A serpenyőbe egy kanál olajat teszünk, ha forró, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet...
Elkészítési idő:A burgonyákat meghámozzuk, majd keresztben kb. félcentis sávokban bevagdaljuk, ne vágjuk át teljesen, az alján hagyjunk 1 centit kb. A végeredmény kopoltyúszerű képződmény lesz. :)...
Elkészítési idő: 25 perc