2 csomag mirelit zöldbab, 2 db sárgarépa, 1 kis paradicsompüré, 1 db húsos paprika, 1 db paradicsompaprika (pritamin), késhegynyi chili-por (vagy csípős paprika), csipetnyi cukor, 1 tk só, 1 tk vaj, 1 kk pirospaprika (amennyiben chilit használunk), vegeta
1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát.
2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát is.
3. Ízesítjük, és 1 dl vízzel puhára pároljuk.
4. Ahogy a zöldség megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét.
5. Jól összefőzzük az egészet.
Száraz, sült jellegű főételekhez, köretként fogyasztjuk.
A krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerin...
Elkészítési idő: 60 percEgy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat kis tálba mérjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az...
Elkészítési idő: 10óra1. A rózsákra szedett brokkolit tedd lobogó forró vízbe, egy percig főzd, majd hideg vízzel öblítsd le, hagyd lecsöpögni. 2. A megszikkadt brokkolit zöldségaprítóban morzsalékosí...
Elkészítési idő: