2 csomag mirelit zöldbab, 2 db sárgarépa, 1 kis paradicsompüré, 1 db húsos paprika, 1 db paradicsompaprika (pritamin), késhegynyi chili-por (vagy csípős paprika), csipetnyi cukor, 1 tk só, 1 tk vaj, 1 kk pirospaprika (amennyiben chilit használunk), vegeta
1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát.
2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát is.
3. Ízesítjük, és 1 dl vízzel puhára pároljuk.
4. Ahogy a zöldség megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét.
5. Jól összefőzzük az egészet.
Száraz, sült jellegű főételekhez, köretként fogyasztjuk.
A spárgát hajlítsd meg, törd le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Egy nagy edényben tégy fel vizet forrni olajjal, citromlével, sóval és...
Elkészítési idő: 15+5perc Nehézség: NehézA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit megmossuk rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük. A főző vízbe teszünk egy csipetnyi szódabikarbónát,hogy megőrizze a brokkoli a szép zöld s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA borsót kis sós vízben megpárolom, felét összetöröm villával és visszateszem a lábosba (turmixolni is lehet, de utálok mosogatni), kész.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű