Családireceptkönyv.hu

Burgonyás kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


35 dkg finomliszt, 50 dkg főtt, áttört burgonya, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, kevés só, 2 ek. olívaolaj

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni.

2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, és közepes keménységű tésztát dagasztunk.

3. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk.

4. Ha kész, a tésztát - ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük.

5. Letakarva, meleg helyre tesszük és 1,5 órán át kelesztjük.

6. A megkelt tészta felületét 2-3 helyen megvágjuk.

7. Előmelegített sütőben, közepes melegben 50-60 percig sütjük.

8. Közben néhányszor vízzel bepermetezhetjük.

Burgonyás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

A kenyér összeállítása: a teljes előtészta + 100gr sima búzaliszt (gyakran durum lisztet teszek a sima liszt helyett)...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás kenyér (előtésztás, kevés élesztő)
Burgonyás kenyér (előtésztás, kevés élesztő)

Előtészta hozzávalóit este összekevertem, reggelig a pulton hagytam. Ma reggel megfőztem egy közepes krumplit és a főzővizét is megtartottam. A tegnap esti előtésztámhoz adtam a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csavart focaccia bagett
Csavart focaccia bagett

A tésztával ugyanúgy járok el, mint a klasszikus focacciaánál: az élesztőt a cukros langyos víz és tej keverékében felfuttatom, majd hozzáöntöm a liszthez. Sózom és beleteszem az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyors bagett
Gyors bagett

Dagasztani kb. fél óra alatt duplájára keleszteni. Három fele osztani. Formázni bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket. Letakarni, kb. 30 perc ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk