35 dkg finomliszt, 50 dkg főtt, áttört burgonya, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, kevés só, 2 ek. olívaolaj
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni.
2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, és közepes keménységű tésztát dagasztunk.
3. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk.
4. Ha kész, a tésztát - ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük.
5. Letakarva, meleg helyre tesszük és 1,5 órán át kelesztjük.
6. A megkelt tészta felületét 2-3 helyen megvágjuk.
7. Előmelegített sütőben, közepes melegben 50-60 percig sütjük.
8. Közben néhányszor vízzel bepermetezhetjük.
A kenyér összeállítása: a teljes előtészta + 100gr sima búzaliszt (gyakran durum lisztet teszek a sima liszt helyett)...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: KözepesElőtészta hozzávalóit este összekevertem, reggelig a pulton hagytam. Ma reggel megfőztem egy közepes krumplit és a főzővizét is megtartottam. A tegnap esti előtésztámhoz adtam a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztával ugyanúgy járok el, mint a klasszikus focacciaánál: az élesztőt a cukros langyos víz és tej keverékében felfuttatom, majd hozzáöntöm a liszthez. Sózom és beleteszem az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDagasztani kb. fél óra alatt duplájára keleszteni. Három fele osztani. Formázni bagetteket, és a bagettsütő tepsibe (vagy sütőlemezre) helyezzük őket. Letakarni, kb. 30 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű