35 dkg finomliszt, 50 dkg főtt, áttört burgonya, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, kevés só, 2 ek. olívaolaj
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni.
2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, és közepes keménységű tésztát dagasztunk.
3. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk.
4. Ha kész, a tésztát - ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük.
5. Letakarva, meleg helyre tesszük és 1,5 órán át kelesztjük.
6. A megkelt tészta felületét 2-3 helyen megvágjuk.
7. Előmelegített sütőben, közepes melegben 50-60 percig sütjük.
8. Közben néhányszor vízzel bepermetezhetjük.
Az összes hozzávalót belemérem a dagasztótálba, és lágy, de nem túl puha, az edény falától könnyen elváló tésztát dagasztok. Lisztes kézzel bucit formázok belőle, meghintem a tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTehát a KOVÁSZ port fel kell önteni kézmeleg vízzel, hagyni kell benne felázni … ezt célszerű este megcsinálni, mert reggelre fel is ázik… reggel meg kell etetni, ez azt jelenti ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Schritt Für die Ciabattas als Erstes den Vorteig zubereiten. Hierzu die Hefe mit Wasser und Yaconsirup in einem Becher verrühren und 10 Min. stehen lassen. Dann das Mehl in ein...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a dagasztógép üstjébe tesszük, és hagyjuk, hogy a gép végezze a dolgát. Előfordulhat, hogy kicsit több folyadék szükséges (vagy kevesebb...attól függ, hogy mil...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű