35 dkg finomliszt, 50 dkg főtt, áttört burgonya, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, kevés só, 2 ek. olívaolaj
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni.
2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, és közepes keménységű tésztát dagasztunk.
3. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk.
4. Ha kész, a tésztát - ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük.
5. Letakarva, meleg helyre tesszük és 1,5 órán át kelesztjük.
6. A megkelt tészta felületét 2-3 helyen megvágjuk.
7. Előmelegített sütőben, közepes melegben 50-60 percig sütjük.
8. Közben néhányszor vízzel bepermetezhetjük.
Kenyérsütő gépben készült
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűGéppel bedagasztom keményebb tésztát készítek, amit egy fedeles tálban hagyok a konyhapulton. legjobb, ha 4-5 óra múlva betesszük a hűtőbe. Vagy adagokra osztva mehet a fagyasztób...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, sot, oliva olajat, burghonyapelyhet egy talba tesszuk. Hozzaadunk 200 ml langyos vizet. Egy kis talkaban elkeverunk 100 ml langyos vizet az 1 kk cukorral es a 25 gr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a hozzávalókat. Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk. Minimum 1 órát kelesszük. Nagyon vékonyra kell nyújtani...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű