35 dkg finomliszt, 50 dkg főtt, áttört burgonya, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, kevés só, 2 ek. olívaolaj
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni.
2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, és közepes keménységű tésztát dagasztunk.
3. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk.
4. Ha kész, a tésztát - ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük.
5. Letakarva, meleg helyre tesszük és 1,5 órán át kelesztjük.
6. A megkelt tészta felületét 2-3 helyen megvágjuk.
7. Előmelegített sütőben, közepes melegben 50-60 percig sütjük.
8. Közben néhányszor vízzel bepermetezhetjük.
1. A tojásokat a folyékony akácmézzel, az olívaolajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a sütőporral elkevert teljes kiőrlésű lisztetet, a mandulatejet, és egynemű tésztá...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes~A száraz hozzávalókat egy kanállal összekeverem, majd hozzáteszem az olajat, tejterméket és a vízet melyben feloldottam az élesztőt, lefedem, 1 órát a pulton hagyom. Ezalatt mege...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Schritt Die Kartoffel in einem mit Wasser gefüllten Topf aufkochen, salzen und weichgaren. Dann über einem Sieb abgiessen, kalt abschrecken und etwas ausdämpfen lassen. Anschli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű