6 szem közepes krumpli, 1 kg liszt, só, 1 cs élesztő (5 dkg), 2 tojás, 2,5 dl tej, csipet cukor
sütéshez: olaj tálaláshoz: 20 dkg sajt, 1 nagy dobozos tejföl
1. A burgonyát meghámozzuk, eldaraboljuk és puhára főzzük, nyomóval pépesre törjük.
2. Liszttel és élesztővel összedolgozzuk, fél órát állni hagyjuk, majd ízlés szerinti formákat szaggatunk.
3. Forró olajban aranybarnára sütjük.
A kenyérsütő üstjébe öntöm a langyos tejet, az egyik sarokba a cukrot a másikba a sót, majd az ecetet és az olajat, végül beleöntöm a lisztet melybe elkevertem a sikért és a poréle...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztát feltesszük főni. Amíg a tészta fő, apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, olajat hevítünk és megfonnyasztuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felhasználástól függően a cipókat különböző vastagságúra kell kisodorni. Kockatészta esetén kb. 1 mm, metélt tésztánál pedig 2 mm vastagra nyújtsuk. Utána hagyjuk 10 – 15 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVillával összetörtem az édesburgonyát, belekavartam a tojássárgáját, liszteket, fűszereket, és a kockázott szalonnát. Kerek szilikonformába tettem, tetejére még szalonnát rakosgat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű