6 szem közepes krumpli, 1 kg liszt, só, 1 cs élesztő (5 dkg), 2 tojás, 2,5 dl tej, csipet cukor
sütéshez: olaj tálaláshoz: 20 dkg sajt, 1 nagy dobozos tejföl
1. A burgonyát meghámozzuk, eldaraboljuk és puhára főzzük, nyomóval pépesre törjük.
2. Liszttel és élesztővel összedolgozzuk, fél órát állni hagyjuk, majd ízlés szerinti formákat szaggatunk.
3. Forró olajban aranybarnára sütjük.
A tojásból és a lisztből gyúrjunk tésztát, majd nyújtsuk ki vékonyra. Várjunk vele, míg kissé megszikkad, ekkor vágjuk el keresztben és hosszában is, hogy kockákat kapjunk. Ezt a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. Amíg a tészta fő, az avokádót megmossuk, félbevágjuk, kikanalazzuk a húsát....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűRagut készítünk: Kizsírozott tűzálló tál aljára pár szelet bacon, rá egy vékony tésztaréteg, rá a kelragu baconkockákkal, rá egy tésztaréteg , ezt ismételjük, legfelülre tészta. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes