Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Burgonyás tésztába tekert virsli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya, 4 ek liszt, 1 tk vaj, só, bors, 6 virsli, 2 ek paradicsomszósz

Elkészítés:


1. A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát 12 részre osztjuk.

2. Közben a virsliket kettőbe vágjuk és leszedjük a bőrét. Minden darab tésztát kinyújtunk, vagy kézzel ellapítunk. Kicsit ragadni fog, de ettől nem kell megijedni, lisztezzük be a nyújtódeszkát. A tészta közepére egy fél virslit teszünk és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli.

3. Ezt követően forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot, majd átkenjük a paradicsomszósszal és melegen fogyasztjuk.

Burgonyás tésztába tekert virsli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nándor
Penne tészta – akár ma is elkészítheti!
Avatar Nándor Kedvelnék
Penne tészta – akár ma is elkészítheti!

https://www.youtube.com/watch?v=6ECWTx-R4wM

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Ricottás-spenótos cannelloni
Ricottás-spenótos cannelloni

Olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát. Dobjuk rá a spenótot, és pillanatok alatt fonnyasszuk meg. Egy keverőtálba öntsük a ricottát, és adjuk hozzá az előzőleg elkész...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar BACONOS-BESAMELES NOKEDLI
BACONOS-BESAMELES NOKEDLI

1 kg lisztből, 3 tojásból a szokásos módon nokedlit főzök.Egy tűzálló tálat kivajazok, ebbe öntöm a lecsöpögtetett nokedlit. A baconszalonnát felkockázom és egy kis olajban kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Tészta bakonyi-gombás szósszal
Tészta bakonyi-gombás szósszal

Vizet forralunk és amíg felforr felkockázzuk a szalonnát, gombát és kevés olajon elkezdjük pirítani. Amint felforr a víz beleöntjük a tésztát. Amikor lepirultak az alapanyagok meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk