10 dkg margarin, 5-6 fej gomba, 1 zöldpaprika, 6 szelet Bacon szalonna, kb. 10 dkg sonkás felvágott, 6 dl tej, 1,5 ek liszt, só , bors, szerecsendió, fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
1. Kb. 4 dkg margarinon az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, bacon szalonnát és a sonkás felvágottat megpirítjuk, kis borssal ízesítjük.
2. Egy másik lábosban kb.4 dkg margarinon 1,5 púpos evőkanál lisztet kicsit megpirítunk, majd felöntjük kb. 6 dl tejjel, kis borsot, 1 csapott teáskanál sót, 1 késhegyni fokhagyma granulátumot (Kotányi), és egy pici reszelt szerecsendiót adunk a szószhoz.
3. Picit összeforraljuk, majd leöntjük vele a pirított sonkás dolgokat. Majd az egészet összekeverjük a kifőzött spagetti tésztával.
A kefírben felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és fél órát pihentetjük. Olajos kézzel megformázzuk a lángosokat és olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFinomliszt, egy kis darabka vajjal s két tojással meggyúratik, s belőle vízzel vagy tejjel tészta készíttetik, mely késhát vastagon kinyújtatik, darabokra metszetik, s mindegyikére...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a tojással gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. A tésztát készíthetjük úgy is, hogy kis batyukat vágsz ki belőle gy derelyevágó segítségével. Ezek így t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy wokot vagy mély, vastag aljú serpenyőt félig töltünk olajjal. Felhevítjük 180-190 °C-ra, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt megbarnul benne. 2. A 7 cm-es darabokra tör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű