10 dkg margarin, 5-6 fej gomba, 1 zöldpaprika, 6 szelet Bacon szalonna, kb. 10 dkg sonkás felvágott, 6 dl tej, 1,5 ek liszt, só , bors, szerecsendió, fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
1. Kb. 4 dkg margarinon az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, bacon szalonnát és a sonkás felvágottat megpirítjuk, kis borssal ízesítjük.
2. Egy másik lábosban kb.4 dkg margarinon 1,5 púpos evőkanál lisztet kicsit megpirítunk, majd felöntjük kb. 6 dl tejjel, kis borsot, 1 csapott teáskanál sót, 1 késhegyni fokhagyma granulátumot (Kotányi), és egy pici reszelt szerecsendiót adunk a szószhoz.
3. Picit összeforraljuk, majd leöntjük vele a pirított sonkás dolgokat. Majd az egészet összekeverjük a kifőzött spagetti tésztával.
Az olajat melegítsd fel, majd szórd hozzá a búzadarát. Sózd, és állandóan kevergetve, kis lángon pirítsd meg. Figyelj, mert könnyen megég. Amikor már szép aranybarna, vedd le a tűz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztát áztassuk forró vízbe (nem kell megfőzni!). Ha megpuhult, szűrjük le, és tegyük egy tál hideg vízbe, hogy kihűljön. Ezután szűrjük és csepegtessük le. Karikázzuk fel a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzátessszük a sót, cukrot, vaníliát, szódabikarbónát, majd a tejet. Ezek után annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy híg palacsintatésztánk legyen. Majd az olajat is hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolt alapanyagoknàl, a lila hagymàig össze keversz mindent. Zukkini reszel, leve kinyom és bele a többi. Kicsit elő kell sütni és mehet rá amit szeretnél
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz