cékla, torma, cukor, ecet
1. A főtt céklát és egy nagyobb tormát káposztareszelőn megreszelünk.
2. Ha a cékla puhára főtt, öntsük le róla a levet, és tegyük vissza rá a fedőt, hogy néhány percig a saját gőzében álljon.
3. Összekeverjük, majd vízzel higított cukrozott ecettel felöntjük annyira, hogy a lé ellepje.
4. Tálaláskor levet ne adjunk hozzá.
A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, majd ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket hosszabb csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük hozzá a pácot: összekeverjük az olívaolajat a lereszelt fokhagymával és a ró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzd keményre, majd ha kihűltek pucold meg és vágd félbe őket. Vigyázz, hogy a fehérjék ne szakadjanak el! A sárgákat nyomkodd össze villával, majd keverd össze zsírsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát nagyon apróra vágjuk, ugyanúgy a petrezselyemzöldet is. A majonézt összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1 mk cukrot adunk hozzá. A kukorica levét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű