2 piskótatekercs, lekvár, csokis piskóta 3 tojásból, 5 ek cukor, 1 dl víz, 0,5 liter tejszín, gyümölcs
1. Két piskótatekercset sütünk, lekvárral megkenjük.
2. Egy mélyebb tálat folpackkal kibélelünk és körbe rakjuk a felszeletelt piskótatekerccsel. (kb. 1.5-2 cm-es szeletekre vágjuk)
3. Gömbölyű csokis piskótát sütünk 3 tojásból (egy kislábasban) a tál méretéhez mérten, mert bele kell a közepébe férnie.
4. 5 evőkanál cukrot 1 dl vízzel sűrűre főzünk majd langyosra hűtjük.
5. 0,5 literes lehűtött tejszínt felverünk és hozzá keverjük a cukoroldatot, együtt keményre verjük.
6. A díszítéshez tegyünk félre a habból a többibe ízlés szerinti apró kockára vágott gyümölcsöt keverünk.
7. A csokis piskótát kettévágjuk és betöltjük habbal. A piskótatekercseket vastagon megkenjük a gyümölcsös habbal és a kis tortát belehelyezzük a közepébe, habbal kitöltjük a formát.
8. A tetejére vékony piskótát sütünk méretre vágva jól rányomkodjuk, folpackkal letakarjuk és legalább 6 óráig hűtőbe tesszük.
9. Tálcára borítjuk a tortát és díszítjük.
A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a kakaóport, a cukrot, a joghurtot, a tojást, az olvasztott vajat és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a mandulát. A tortaforma aljá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta..........a tojásokat ketté vesszük és a sárgáját a cukorral habosra keverjük... a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kikevert sárgához adjuk majd óvatosan bele forgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes