2 piskótatekercs, lekvár, csokis piskóta 3 tojásból, 5 ek cukor, 1 dl víz, 0,5 liter tejszín, gyümölcs
1. Két piskótatekercset sütünk, lekvárral megkenjük.
2. Egy mélyebb tálat folpackkal kibélelünk és körbe rakjuk a felszeletelt piskótatekerccsel. (kb. 1.5-2 cm-es szeletekre vágjuk)
3. Gömbölyű csokis piskótát sütünk 3 tojásból (egy kislábasban) a tál méretéhez mérten, mert bele kell a közepébe férnie.
4. 5 evőkanál cukrot 1 dl vízzel sűrűre főzünk majd langyosra hűtjük.
5. 0,5 literes lehűtött tejszínt felverünk és hozzá keverjük a cukoroldatot, együtt keményre verjük.
6. A díszítéshez tegyünk félre a habból a többibe ízlés szerinti apró kockára vágott gyümölcsöt keverünk.
7. A csokis piskótát kettévágjuk és betöltjük habbal. A piskótatekercseket vastagon megkenjük a gyümölcsös habbal és a kis tortát belehelyezzük a közepébe, habbal kitöltjük a formát.
8. A tetejére vékony piskótát sütünk méretre vágva jól rányomkodjuk, folpackkal letakarjuk és legalább 6 óráig hűtőbe tesszük.
9. Tálcára borítjuk a tortát és díszítjük.
A hozzávalókat jól összekeverjük, közepes lángon kisütjük. A tésztát középen elvágjuk, lekvárral bekenem a tésztát, majd kívülrő szintén bevonjuk. A tortaszeleteket porcukorba f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször is elkészítjük a főtt krémet: kikeverjük a tojássárgáját a liszttel és kb. 1,5 dl tejjel. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzádolgozzuk a lisztes keveréket és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni) A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra kevere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűBéleljünk ki a tésztával egy 23 cm-es átmérőjű ,cakkos szélű piteformát,aminek az alja kivehető.Szurkáljuk meg villával,és tegyük a hűtőbe 1 órára. Tegyük a sütőformát a tűzhely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű