4 tojás, 10 ek víz, 30 dkg cukor, 1 cs sütőpor, 25 dkg liszt, reszelt citromhéj, csipet só
krémhez: 5 dl tejszín, 2 dl natúr joghurt, 2 citrom reszelt héja, 1 citrom leve, 1 ek zselatin, 0,5 dl víz, 2 cs habfixáló, 15 dkg porcukor
díszítéshez: 1 db citrom
1. A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
2.. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
3. 160-180°C fokon tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
4. A joghurtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
5. A zselatint feloldjuk a vízben,és elkeverjük a joghurtos keverékkel.
6. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd lazán összeforgatjuk a joghurtos keverékkel.
7. 20 percre a hűtőbe tesszük.
8. A tortalapot 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krém 2/3 részével.
9. A maradék krémmel bevonjuk a tortánkat, végül tejszínhab rózsákkal és citromszeletekkel díszítjük.
Ha másnapra készítjük a tortát, akkor a citromszeleteket kevés vízben feloldott zselatinnal,vékonyan bekenjük,így nem veszíti el a színét,és szép marad.
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, újra összedolgozzuk, majd felolvasszuk a...
Elkészítési idő:A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd felverjük a tojásfehérjét és óvatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a sárgáját, olajat folyamatosan keverés mellett. Kikent tep...
Elkészítési idő:Darált kekszet a vajjal összedolgozzuk, a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A zselatint 1/2 l vízben simára keverjük, fé...
Elkészítési idő: