4 tojás, 10 ek víz, 30 dkg cukor, 1 cs sütőpor, 25 dkg liszt, reszelt citromhéj, csipet só
krémhez: 5 dl tejszín, 2 dl natúr joghurt, 2 citrom reszelt héja, 1 citrom leve, 1 ek zselatin, 0,5 dl víz, 2 cs habfixáló, 15 dkg porcukor
díszítéshez: 1 db citrom
1. A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
2.. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
3. 160-180°C fokon tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
4. A joghurtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
5. A zselatint feloldjuk a vízben,és elkeverjük a joghurtos keverékkel.
6. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd lazán összeforgatjuk a joghurtos keverékkel.
7. 20 percre a hűtőbe tesszük.
8. A tortalapot 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krém 2/3 részével.
9. A maradék krémmel bevonjuk a tortánkat, végül tejszínhab rózsákkal és citromszeletekkel díszítjük.
Ha másnapra készítjük a tortát, akkor a citromszeleteket kevés vízben feloldott zselatinnal,vékonyan bekenjük,így nem veszíti el a színét,és szép marad.
Krém A 14 tojás sárgájához hozzáadod a 42 dkg kris.cukrot és gôz fôlôtt mixerrel kevered,elôszôr kis fokozaton és utánna a gyorsabb fokozattal.Amikor látod,hogy szép suru/ kb 5-6...
Elkészítési idő: min 3 óra Nehézség: KözepesA vajat elmorzsoljuk a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben fél órát pihentetjük. Ameddig a tészta pihen, összeállítjuk a krémet. A túrót össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNajskôr si vlašské orechy zomelieme na jemno.Pridáme k nim prášok do pečiva, múku a štipku soli.Premiešame.Potom si oddelíme žĺtka od bielkov .Bielka si odložíme do chladničky.Mäkk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy egy kicsit megszikkadjon, majd mielőtt felhasználnák vékonyan felkarikázzuk. A tejhez hozzáadjuk a vajat, majd összemelegítjük. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz