4 tojás, 10 ek víz, 30 dkg cukor, 1 cs sütőpor, 25 dkg liszt, reszelt citromhéj, csipet só
krémhez: 5 dl tejszín, 2 dl natúr joghurt, 2 citrom reszelt héja, 1 citrom leve, 1 ek zselatin, 0,5 dl víz, 2 cs habfixáló, 15 dkg porcukor
díszítéshez: 1 db citrom
1. A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
2.. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
3. 160-180°C fokon tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
4. A joghurtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
5. A zselatint feloldjuk a vízben,és elkeverjük a joghurtos keverékkel.
6. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd lazán összeforgatjuk a joghurtos keverékkel.
7. 20 percre a hűtőbe tesszük.
8. A tortalapot 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krém 2/3 részével.
9. A maradék krémmel bevonjuk a tortánkat, végül tejszínhab rózsákkal és citromszeletekkel díszítjük.
Ha másnapra készítjük a tortát, akkor a citromszeleteket kevés vízben feloldott zselatinnal,vékonyan bekenjük,így nem veszíti el a színét,és szép marad.
A túrót és a tejszínt botmixerrel jól kikeverjük, 5 evőkanál cukorral, citromlével, mazsolával ízesítjük. A zselatint 1 dl vízben felforralva feloldjuk, amikor langyosra hűlt, a tú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűPiskóta: A 6 tojás sárgáját a 6 kanál cukorral géppel elkeverjük, majd a 6 kanál lisztet és a sütőport is beletesszük. A legvégén a 6 keményre vert fehérjét is óvatosan beleforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,kinyújtjuk kizsírozott torta formába ( 28 cm) helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon, alsó és felső sütéssel készre sütjük kb . 12-15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes