4 tojás, 10 ek víz, 30 dkg cukor, 1 cs sütőpor, 25 dkg liszt, reszelt citromhéj, csipet só
krémhez: 5 dl tejszín, 2 dl natúr joghurt, 2 citrom reszelt héja, 1 citrom leve, 1 ek zselatin, 0,5 dl víz, 2 cs habfixáló, 15 dkg porcukor
díszítéshez: 1 db citrom
1. A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
2.. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
3. 160-180°C fokon tűpróbáig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
4. A joghurtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
5. A zselatint feloldjuk a vízben,és elkeverjük a joghurtos keverékkel.
6. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd lazán összeforgatjuk a joghurtos keverékkel.
7. 20 percre a hűtőbe tesszük.
8. A tortalapot 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krém 2/3 részével.
9. A maradék krémmel bevonjuk a tortánkat, végül tejszínhab rózsákkal és citromszeletekkel díszítjük.
Ha másnapra készítjük a tortát, akkor a citromszeleteket kevés vízben feloldott zselatinnal,vékonyan bekenjük,így nem veszíti el a színét,és szép marad.
6 egész +2tojásfehérjéből piskóta, kettévágva, közte könnyed joghurtos krém, őszibarackkal turbózva. Krém: 5dl habtejszín porcukorral és vaniliás cukorral felverve, 3×150ml bara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojás sárgáját, 25 dkg kristály cukorral 10 kanál vízzel, habosra keverünk, adunk hozzá 10 dkg darált diót, 25 dkg lisztet, fél deci rumot, 1 sütőport, és az 5 tojás habját. 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű160 fokon erdemes sutni :) Aki megsutotte azt mondta edesites nelkul is tokeletes nagyon finom :) Szoval hajra
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű