1 ek sertészsír, 75 g szalonna (füstölt), 4 szelet sertéskaraj (csont nélküli), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 0,5 csapott mk fehér bors (őrölt), 1 db TV paprika, 1 db paradicsom (nagyobb), 1 ek pirospaprika (őrölt), 350 ml víz, 200 g tejföl (20%-os), 1 ek búzaliszt (BL55)
1. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk a sertészsíron. Amikor kapott egy kis színt, kiszedjük a zsírból.
2. A hússzeleteket széleit bevagdossuk, enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A húsok mindkét oldalát kissé megpirítjuk a szalonna zsírjában. Amikor elkészült, kivesszük a zsírból, és alufóliával lefedve félretesszük.
4. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd elkezdjük pirítani a visszamaradt zsíron. Visszatesszük mellé a pirított szalonnát is.
5. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
6. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel.
7. Pár percig forraljuk, majd beletesszük az elősütött hússzeleteket. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Amikor megpuhult a hús, kivesszük a szaftból.
8. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd adunk hozzá a szaftból. Alaposan összekeverjük, majd az edénybe öntjük.
9. Pár percig forraljuk, majd amikor besűrűsödött, visszatesszük bele a húst.
A hagymát megpucoljuk, és olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra darabolt sonkát, és még kb 5 percig összefőzzük. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a megpucolt, feld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A beáztatott római tálba beletesszük a besózott húst. 2. Az újhagymát zöldjével együtt kis darabokra vágjuk és a hús tetejére szórjuk, a vékony csíkokra vágott füstölt szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• 1. A füstölt húst megmossuk (ha kemény, előző este beáztatjuk hideg vízbe), méretének megfelelő edénybe tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd fedő ala...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KönnyűDarált húst és a fűszereket, hagymát, rizst összekeverni és gombócokat formálni, egy két fehér paprikát megtölteni a hússal. Enyhén sós vízben forró vízben kifőzni a gombócokat, u...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű