menu

Családireceptkönyv.hu

Karaj - Csikós sertésborda


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 ek sertészsír, 75 g szalonna (füstölt), 4 szelet sertéskaraj (csont nélküli), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 0,5 csapott mk fehér bors (őrölt), 1 db TV paprika, 1 db paradicsom (nagyobb), 1 ek pirospaprika (őrölt), 350 ml víz, 200 g tejföl (20%-os), 1 ek búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


1. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk a sertészsíron. Amikor kapott egy kis színt, kiszedjük a zsírból.

2. A hússzeleteket széleit bevagdossuk, enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. A húsok mindkét oldalát kissé megpirítjuk a szalonna zsírjában. Amikor elkészült, kivesszük a zsírból, és alufóliával lefedve félretesszük.

4. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd elkezdjük pirítani a visszamaradt zsíron. Visszatesszük mellé a pirított szalonnát is.

5. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.

6. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel.

7. Pár percig forraljuk, majd beletesszük az elősütött hússzeleteket. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Amikor megpuhult a hús, kivesszük a szaftból.

8. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd adunk hozzá a szaftból. Alaposan összekeverjük, majd az edénybe öntjük.

9. Pár percig forraljuk, majd amikor besűrűsödött, visszatesszük bele a húst.

Karaj - Csikós sertésborda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar GOMBÁS FASÍRT TÖRT BURGONYÁVAL
GOMBÁS FASÍRT TÖRT BURGONYÁVAL

A hagymát megpucoljuk, és olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra darabolt sonkát, és még kb 5 percig összefőzzük. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a megpucolt, feld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sertéskaraj újhagymával
Karaj - Sertéskaraj újhagymával

1. A beáztatott római tálba beletesszük a besózott húst. 2. Az újhagymát zöldjével együtt kis darabokra vágjuk és a hús tetejére szórjuk, a vékony csíkokra vágott füstölt szalon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Töltött káposzta
Töltött káposzta

• 1. A füstölt húst megmossuk (ha kemény, előző este beáztatjuk hideg vízbe), méretének megfelelő edénybe tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd fedő ala...

Elkészítési idő: 1 - 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött paprika
Töltött paprika

Darált húst és a fűszereket, hagymát, rizst összekeverni és gombócokat formálni, egy két fehér paprikát megtölteni a hússal. Enyhén sós vízben forró vízben kifőzni a gombócokat, u...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk