tésztához: 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 ek cukrozatlan kakaópor, 3 tojás, 1 kk sütőpor, 3 ek főtt kávé
krémhez: 3 ek liszt, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 20 dkg barna cukor, 2 tojás, 3 dl tej, 12 dkg vaj
díszítéshez: 15 dkg étcsokoládé, 2 tk vaj, 5 dkg csokoládéreszelék
1. Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük.
2. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágjuk.
3. Közben elkészítjük a krémet. A lisztbe keverjük a kakaóport és a cukrot, majd habosra keverjük a tojást és összedolgozzuk vele.
4. Felhígítjuk tejjel és lassan kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig amíg krémessé válik.
5. A krémet főzés közben folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós.
6. Mikor elkészült, kihűtjük és ha langyos belekeverjük a vajat.
7. A tésztát belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel.
8. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a teáskanálnyi vajat, ezzel vonjuk be a süteményt.
9. A tetejére csokoládéreszeléket szórunk és már tálalhatjuk is.
Amennyiben a sütemény külsejét is a krémmel szeretnénk bevonni, érdemes legalább másfélszeres adagot készíteni belőle.
Sütőpapírkorongot vágunk a tortaforma aljába. A kekszet aprítógépben megdaráljuk vagy zacskóban összetörjük egy nyújtófával, és villával összekeverjük az olvasztott vajjal. Egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy lábasba tedd bele a darált diót (lehet fagyasztott is), a cukrot, a tejet és a tejszínt. 2. Keverd össze őket, és közepes lángon forrald föl a diókrémet. 3. Főzd alacsony...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KözepesA cukrot karamellizáljuk. Alacsony lángon, rázogatva, egészen világos barnára. A tűzről levéve hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat és addig keverjük, amíg az bele nem olvad a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz