1 ek kakaó, 1 ek instant kávé, 1 dl tej, 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg finomliszt, 25 dkg Rama, 5 db tojás, 0,5 csomag sütőpor
1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral, a sárgákat a cukor másik felével felverjük.
2. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőporos lisztet és a kakaót.
3. Óvatosan összekeverjük és előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük, 175 °C fokon.
4. A piskótalapot kihűtjük.
Különleges díszítést készíthetünk, ha a torta bizonyos részeit fehér csokoládéval vagy fehér mázzal (cukor és citromlével fölvert tojásfehérje keverékével) vonjuk be.
Egy kapcsos formában alulra elrendezem a kevés tejben éppen csak megmártott babapiskótát. Nem baj, ha imitt amott egymásra is kerülnek. A joghurtot kézi habverővel összekeverem a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a tortát alkotó lapoknak puhulnia kell, ezért ajánlatos legalább egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. Ennyi idő alatt a lapok között lévő krém is összeérik és így válik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagyméretű keverőtálba adagoljuk a szilárd hozzávalókat: a lisztet, a szódabikarbónát és a vaníliáscukrot. Megszórjuk egy csipetnyi sóval, kézi habverővel alaposan összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű