1 ek kakaó, 1 ek instant kávé, 1 dl tej, 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg finomliszt, 25 dkg Rama, 5 db tojás, 0,5 csomag sütőpor
1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral, a sárgákat a cukor másik felével felverjük.
2. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőporos lisztet és a kakaót.
3. Óvatosan összekeverjük és előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük, 175 °C fokon.
4. A piskótalapot kihűtjük.
Különleges díszítést készíthetünk, ha a torta bizonyos részeit fehér csokoládéval vagy fehér mázzal (cukor és citromlével fölvert tojásfehérje keverékével) vonjuk be.
A babapiskóták egyik gömbölyű végét levágjuk, és a piskótákat alul sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos vagy kivehető aljú tortaformában szorosan körbesorakoztatjuk. Az eperből 20...
Elkészítési idő:sárgáját, lisztet, sütőport cukrot, vizet habosra keverjük. fehérjét habként hozzákeverjük.
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az egészet óvatosan...
Elkészítési idő: 1,5 óra