1 csokoládés pudingpor, 4 ek cukor, 4 dl tej, 6 dl habtejszín, 3 cs habfix, 1 ek porcukor, 10 dkg étcsokoládé
díszítéshez: 1 dl habtejszín, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg cseresznye
1. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük.
2. A meleg pudingba keverjük az lereszelt étcsokoládét, majd kavargatva kihűtjük.
3. A habot közben felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixet, majd összedolgozzuk a kihűtött pudinggal.
4. Lekapcsolható oldalú tortaformába kanalazzuk és 1,5-2 órán át hűtőben pihentetjük, hogy szilárddá váljon.
5. Tálaláskor tejszínhabbal, csokoládédarabokkal és cseresznyével díszíthetjük, de ezek nélkül is isteni!
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt. A krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ Tészta: 7 tojást válasszuk ketté. A tojássárgáját keverjük habosra 7 dkg kristálycukorral. A tojásfehérjét verjük habbá 7 dkg kristálycukorral. Vigyázzunk, hogy ne verjük tú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótábol 4 lap kell,hogy legyen melyet meglocsolunk kis tej+1 kanál rum aroma keverékével.A krémhez felmelegíteni 1,5 dl tejet és ráönteni a karamellás cukorra,majd lassú tűzné...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokosra (alsó-felső sütés). A tojásokat a nyírfacukorral nagyon habosra keverjük, gépi habverővel úgy öt percig. Hozzáadjuk a felolvasztott kókuszzsírt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű