1 csokoládés pudingpor, 4 ek cukor, 4 dl tej, 6 dl habtejszín, 3 cs habfix, 1 ek porcukor, 10 dkg étcsokoládé
díszítéshez: 1 dl habtejszín, 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg cseresznye
1. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük.
2. A meleg pudingba keverjük az lereszelt étcsokoládét, majd kavargatva kihűtjük.
3. A habot közben felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixet, majd összedolgozzuk a kihűtött pudinggal.
4. Lekapcsolható oldalú tortaformába kanalazzuk és 1,5-2 órán át hűtőben pihentetjük, hogy szilárddá váljon.
5. Tálaláskor tejszínhabbal, csokoládédarabokkal és cseresznyével díszíthetjük, de ezek nélkül is isteni!
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk. A kekszalaphoz a kekszet zacskóba tesszük, sodrófával morzsásra t...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűA tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásos piskóta 18 cm-es tortaformában sütve, 3 részre vágva. A vaníliapudingot a tejben megfőzzük, hűtjük. A túrót áttörjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük és a túró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 dl vízben 1-2 evőkanál kakaót és 5 evőkanál cukrot főzök. Akkor jó, ha hideg tányérra cseppentve, az csepp formában marad, nem folyik szét. 2. Máskép: 1-2 evőkanál kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű