10 tojás, 10 ek cukor, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 7 ek liszt, 1 tk sütőpor
krém: 25 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 4 tojás sárgája, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 10 dkg cukor, 5 ek víz
bevonathoz: 10 dkg cukrozatlan kakaópor, 1 dl tej, 15 dkg vaj, 3 dkg csokoládéreszelék
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
2. A tojások fehérjét is felverjük és beleforgatjuk a tésztába, majd kivajazott tepsibe kanalazzuk a masszát.
3. 30-35 percen át sütjük 180 fokon.
4. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét darabokra törjük és egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a kakaót és a vizet is és lassan felmelegítjük.
5. A tojások sárgáját összedolgozzuk a cukorral és gőz fölött addig kavargatjuk, amíg krémessé válik, majd a felolvasztott csokoládét is összedolgozzuk vele, és kavargatva kihűtjük.
6. A vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a hideg krémhez.
7. A piskótát háromba vágjuk és megkenjük a krémmel, a külsejét nem vonjuk be vele.
8. Közben elkészítjük a bevonatot. A kakaóport, a cukrot és a tejet összekeverjük, majd egy edényben lassan felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat is, összedolgozzuk, 2-3 percig melegítjük, majd kihűtjük.
9. Mikor már krémes állagú, bevonjuk vele a süteményt,megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
10. Lehűtjük és ezt követően kínálhatjuk.
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaóport és a lisztet. Ezzel is jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből felvert habot óvatosan hozzáadom. A massza elég...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük, a 22 cm átmérőjű sütőforma alját kivajazzuk. Elkészítés: Tészta: A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, a tésztához való többi hozzávalót hozzáadjuk, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zabpelyhet keverjük el a mákkal, 1 citrom héjával, a hámozott finomra reszelt almával és az eritrittel. Dolgozzuk össze masszává és lapogassuk bele egy 20 cm-es kapcsos torta...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz