10 tojás, 10 ek cukor, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 7 ek liszt, 1 tk sütőpor
krém: 25 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 4 tojás sárgája, 2 ek cukrozatlan kakaópor, 10 dkg cukor, 5 ek víz
bevonathoz: 10 dkg cukrozatlan kakaópor, 1 dl tej, 15 dkg vaj, 3 dkg csokoládéreszelék
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.
2. A tojások fehérjét is felverjük és beleforgatjuk a tésztába, majd kivajazott tepsibe kanalazzuk a masszát.
3. 30-35 percen át sütjük 180 fokon.
4. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét darabokra törjük és egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a kakaót és a vizet is és lassan felmelegítjük.
5. A tojások sárgáját összedolgozzuk a cukorral és gőz fölött addig kavargatjuk, amíg krémessé válik, majd a felolvasztott csokoládét is összedolgozzuk vele, és kavargatva kihűtjük.
6. A vajat habosra keverjük és hozzáadjuk a hideg krémhez.
7. A piskótát háromba vágjuk és megkenjük a krémmel, a külsejét nem vonjuk be vele.
8. Közben elkészítjük a bevonatot. A kakaóport, a cukrot és a tejet összekeverjük, majd egy edényben lassan felmelegítjük, hozzáadjuk a vajat is, összedolgozzuk, 2-3 percig melegítjük, majd kihűtjük.
9. Mikor már krémes állagú, bevonjuk vele a süteményt,megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
10. Lehűtjük és ezt követően kínálhatjuk.
Tejszín csoki sűrűre főzni,teljesen kihűteni. Vaj,cukor 10 percig habosítani,bele a kihűlt csoki. Tetejére:kakaópor és reszelt csoki 12 db meggy és a krémből kis...
Elkészítési idő:Piskóta készítése: A négy egész tojást és a cukrot elektromos habverővel legalább öt percig keverjük maximális fokozaton, majd beleforgatjuk a liszttel elkevert kakaót. Papírral...
Elkészítési idő:1. A krémje a legegyszerűbb vanília krém: 5 evőkanál lisztet 5 dl-el tejjel sűrűre főzök, majd kihűtök. 2. 25 dkg Rámát 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverek, +...
Elkészítési idő: