5 ek liszt, 5 dl tej, 25 dkg Ráma, 25 dkg cukor, 1 vaníliás cukor
1. A krémje a legegyszerűbb vanília krém: 5 evőkanál lisztet 5 dl-el tejjel sűrűre főzök, majd kihűtök.
2. 25 dkg Rámát 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverek, + a főzött krém.
3. Ezzel töltöm a piskótát
A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg homogénre olvad. A tűzről levéve hozzádjuk a kakaóval összekevert darált kekszet, majd összekeverjük. A tortaforma a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepespiskóta: A lisztet átszitálom, elkeverem a sóval és a sütőporral. Előmelegítem a sütőt 180-190 (alsó-felső) fokra. A tojásokat kettéválasztom. Legelőször midenképpen a sárgáját ve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el: a tojássárgákat simára keverjük a cukorral, a vaníliával és a keményítővel. Felöntjük a tejjel és alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrű krémet f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mandulát is. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá ver...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű