gyöngyhagyma, só, ecet, cukor, törött bors, tárkonylevél
1. Apró kis hagymákat - legjobb a gyöngyhagyma - megtisztítunk, sós-ecetes vízben 1-2 percig forralunk.
2. Ezután leszűrjük és kisebb üvegekbe tesszük őket.
3. Sóval, cukorral, törött borssal, esetleg tárkonylevéllel ízesített salátaecetet készítünk, felforraljuk, majd ha kihűlt, a hagymára öntjük.
4. Az üveget lekötjük, kigőzölni nem kell, azonnal a kamrába tehetjük.
5. Hűvös helyen tartsuk.
10 literes vödörben készül. Ami van ( még ha pár szem is), megy bele uborka, paprika, hagyma, karfiol, apró dinnye, zöld paradicsom....
Elkészítési idő:Az üveg aljába helyezzük a kaprot, a tornát, a babérlevelet és a fűszereket. A dörzsivel alaposan megmosott kicsi uborkákat szorosan beállítják az üvegbe. A felöntőlevet felforra...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük. A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szor...
Elkészítési idő: