menu

Családireceptkönyv.hu

Ecetes hagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


gyöngyhagyma, só, ecet, cukor, törött bors, tárkonylevél

Elkészítés:


1. Apró kis hagymákat - legjobb a gyöngyhagyma - megtisztítunk, sós-ecetes vízben 1-2 percig forralunk.

2. Ezután leszűrjük és kisebb üvegekbe tesszük őket.

3. Sóval, cukorral, törött borssal, esetleg tárkonylevéllel ízesített salátaecetet készítünk, felforraljuk, majd ha kihűlt, a hagymára öntjük.

4. Az üveget lekötjük, kigőzölni nem kell, azonnal a kamrába tehetjük.

5. Hűvös helyen tartsuk.

Ecetes hagyma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Paradicsompaprika télre
Paradicsompaprika télre

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nagy zománcos edénybe tesszük. Az ecetet elvegyítjük a sóval meg a cukorral, ráöntjük a paprikára, és az egés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk