20 dkg cérnametélt, 3 közepes alma, 3-4 ek sárgabarack lekvár, 4 dl tejföl, 3-4 ek kristálycukor, 2 ek vanília aroma, vaj, zsemlemorzsa
1. Egy kisebb jénait, vagy tepsit vajazzunk ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával.
2. Az almákat tisztítsuk meg.
3. Főzzük ki a tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben.
4. A megtisztított almákat reszeljük le nagylyukú reszelőn, majd keverjük össze a lekvárral.
5. Amikor a tészta megfőtt – puha, de nem esik szét – szűrjük le, és felét egyengessük el a tálban vagy tepsiben.
6. A tejfölt keverjük össze a kristálycukorral és a vanília aromával, majd felét öntsük az elegyengetett tésztára, hogy mindenhová egyformán jusson.
7. Erre simítsuk a lekvárral összekevert reszelt almát, majd tegyük az egészre a maradék tésztát, egyenletesen elosztva.
8. A maradék cukrozott – vaníliás tejfölt öntsük a tetejére, és előmelegített sütőben 200 ºC-on süssük 10 percig.
9. Ezután vegyük le 150 ºC-ra a sütő hőmérsékletét, majd süssük további 50 percig, vagy amíg a tejföl mindenütt meg nem sül – barna színt nem kap.
10. Tálalhatjuk desszertként, de leves után is kitűnő főétel lehet belőle.
A tésztát olajos, sós vízben majdnem puhára főzzük. Addig a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Közben a tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, kis tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát vízben kifőzzük, majd túróval és a nagy pohár tejföllel összekeverjük. Közben a szalonnát is kisütjük. A tésztát a szalonna zsírjával bekent tepsiben elterítjük, ízlés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz eleinte ragadós tésztát nagyon jól kidolgozzuk, addig csapkodva a gyúródeszkához, míg a kézről elválik és soha többé nem ragad sem a kezünkhöz sem a gyúródeszkához. Ekkor 2 cip...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát a zsíron kisütöm, majd hozzá adom a gombát, és lepirítom. Ha már elveszítette víztartalmának nagy részét, hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd kis idő múlva a...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: Nehéz