Családireceptkönyv.hu

Édes rakott tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg cérnametélt, 3 közepes alma, 3-4 ek sárgabarack lekvár, 4 dl tejföl, 3-4 ek kristálycukor, 2 ek vanília aroma, vaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:


1. Egy kisebb jénait, vagy tepsit vajazzunk ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával.

2. Az almákat tisztítsuk meg.

3. Főzzük ki a tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben.

4. A megtisztított almákat reszeljük le nagylyukú reszelőn, majd keverjük össze a lekvárral.

5. Amikor a tészta megfőtt – puha, de nem esik szét – szűrjük le, és felét egyengessük el a tálban vagy tepsiben.

6. A tejfölt keverjük össze a kristálycukorral és a vanília aromával, majd felét öntsük az elegyengetett tésztára, hogy mindenhová egyformán jusson.

7. Erre simítsuk a lekvárral összekevert reszelt almát, majd tegyük az egészre a maradék tésztát, egyenletesen elosztva.

8. A maradék cukrozott – vaníliás tejfölt öntsük a tetejére, és előmelegített sütőben 200 ºC-on süssük 10 percig.

9. Ezután vegyük le 150 ºC-ra a sütő hőmérsékletét, majd süssük további 50 percig, vagy amíg a tejföl mindenütt meg nem sül – barna színt nem kap.

10. Tálalhatjuk desszertként, de leves után is kitűnő főétel lehet belőle.

Édes rakott tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tonhalas paradicsomos tészta
Tonhalas paradicsomos tészta

A tésztát olajos, sós vízben majdnem puhára főzzük. Addig a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Közben a tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, kis tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Túrós csusza
Túrós csusza

A tésztát vízben kifőzzük, majd túróval és a nagy pohár tejföllel összekeverjük. Közben a szalonnát is kisütjük. A tésztát a szalonna zsírjával bekent tepsiben elterítjük, ízlés...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Rétestészta készítése
Rétestészta készítése

Az eleinte ragadós tésztát nagyon jól kidolgozzuk, addig csapkodva a gyúródeszkához, míg a kézről elválik és soha többé nem ragad sem a kezünkhöz sem a gyúródeszkához. Ekkor 2 cip...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Laci gombás bolonyai
Laci gombás bolonyai

A szalonnát a zsíron kisütöm, majd hozzá adom a gombát, és lepirítom. Ha már elveszítette víztartalmának nagy részét, hozzá adom a hagymát, és a fokhagymát, majd kis idő múlva a...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk