20 dkg cérnametélt, 3 közepes alma, 3-4 ek sárgabarack lekvár, 4 dl tejföl, 3-4 ek kristálycukor, 2 ek vanília aroma, vaj, zsemlemorzsa
1. Egy kisebb jénait, vagy tepsit vajazzunk ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával.
2. Az almákat tisztítsuk meg.
3. Főzzük ki a tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben.
4. A megtisztított almákat reszeljük le nagylyukú reszelőn, majd keverjük össze a lekvárral.
5. Amikor a tészta megfőtt – puha, de nem esik szét – szűrjük le, és felét egyengessük el a tálban vagy tepsiben.
6. A tejfölt keverjük össze a kristálycukorral és a vanília aromával, majd felét öntsük az elegyengetett tésztára, hogy mindenhová egyformán jusson.
7. Erre simítsuk a lekvárral összekevert reszelt almát, majd tegyük az egészre a maradék tésztát, egyenletesen elosztva.
8. A maradék cukrozott – vaníliás tejfölt öntsük a tetejére, és előmelegített sütőben 200 ºC-on süssük 10 percig.
9. Ezután vegyük le 150 ºC-ra a sütő hőmérsékletét, majd süssük további 50 percig, vagy amíg a tejföl mindenütt meg nem sül – barna színt nem kap.
10. Tálalhatjuk desszertként, de leves után is kitűnő főétel lehet belőle.
Az olívaolajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombafejeket, a paradicsompürét, továbbá a cukr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA darát és a lisztet a tejjel simára keverjük, majd pihentetjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és citromhéjjal a fehérjéket pedig habbá verjük. Mindhárom masszát óvatosan ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben főzd fogkeményre. A gombát tisztítsd meg jó alaposan, darabold egységes méretű részekre. A vajat olvaszd fel serpenyőben, majd párold meg ra...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű