Családireceptkönyv.hu

Édes rakott tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg cérnametélt, 3 közepes alma, 3-4 ek sárgabarack lekvár, 4 dl tejföl, 3-4 ek kristálycukor, 2 ek vanília aroma, vaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:


1. Egy kisebb jénait, vagy tepsit vajazzunk ki, és szórjuk meg zsemlemorzsával.

2. Az almákat tisztítsuk meg.

3. Főzzük ki a tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben.

4. A megtisztított almákat reszeljük le nagylyukú reszelőn, majd keverjük össze a lekvárral.

5. Amikor a tészta megfőtt – puha, de nem esik szét – szűrjük le, és felét egyengessük el a tálban vagy tepsiben.

6. A tejfölt keverjük össze a kristálycukorral és a vanília aromával, majd felét öntsük az elegyengetett tésztára, hogy mindenhová egyformán jusson.

7. Erre simítsuk a lekvárral összekevert reszelt almát, majd tegyük az egészre a maradék tésztát, egyenletesen elosztva.

8. A maradék cukrozott – vaníliás tejfölt öntsük a tetejére, és előmelegített sütőben 200 ºC-on süssük 10 percig.

9. Ezután vegyük le 150 ºC-ra a sütő hőmérsékletét, majd süssük további 50 percig, vagy amíg a tejföl mindenütt meg nem sül – barna színt nem kap.

10. Tálalhatjuk desszertként, de leves után is kitűnő főétel lehet belőle.

Édes rakott tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dea
Mennyei paradicsomos tészta
Mennyei paradicsomos tészta

Az olívaolajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombafejeket, a paradicsompürét, továbbá a cukr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Pásztor tarhonya
Pásztor tarhonya

A szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára v...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tepsis morzsa pudinggal (smargni-féle)
Tepsis morzsa pudinggal (smargni-féle)

A darát és a lisztet a tejjel simára keverjük, majd pihentetjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és citromhéjjal a fehérjéket pedig habbá verjük. Mindhárom masszát óvatosan ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors tejszínes-gombás tészta
Gyors tejszínes-gombás tészta

A tésztát bő, lobogó, enyhén sós vízben főzd fogkeményre. A gombát tisztítsd meg jó alaposan, darabold egységes méretű részekre. A vajat olvaszd fel serpenyőben, majd párold meg ra...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk