1 kg újburgonya, 20 dkg liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyem, 1 tk só, 1 ek olaj
1. Az újburgonyát letisztítjuk és sós vízben puhára főzzük úgy, hogy ne essen szét.
2. Leszűrjük és lisztben megforgatjuk, majd az olajon aranybarnára sütjük.
3. A fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet apróra vágjuk és a burgonyára szórjuk. Az egészet összerázzuk.
4. Megsózzuk és átforrósítjuk.
A megpucolt, kockára vágott burgonyát sóval elkevered és lefedve 5 percre (2 adag) a mikróba teszed 100%-ra. Ha a krumpli öreg és száraz, a mikróba tétel előtt tegyél bele kb. 10 c...
Elkészítési idő: 10 percEgy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el karamelizálni a cukrot. Dobjuk rá az apróra vagy csíkokra vágott lilahagymát és pároljuk addig, míg meg nem puhul. Sózzuk, bo...
Elkészítési idő:A vizet felforraljuk. Hozzákeverjük a sót, a vajat, a zsályát és kevergetés közben hozzáadagoljuk a kukoricadarát. Mikor összeállt, kihűtjük, majd fagyiskanállal kiadagoljuk. Oliva...
Elkészítési idő:A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát,megszórjuk a m...
Elkészítési idő: