1 kg újburgonya, 20 dkg liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyem, 1 tk só, 1 ek olaj
1. Az újburgonyát letisztítjuk és sós vízben puhára főzzük úgy, hogy ne essen szét.
2. Leszűrjük és lisztben megforgatjuk, majd az olajon aranybarnára sütjük.
3. A fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet apróra vágjuk és a burgonyára szórjuk. Az egészet összerázzuk.
4. Megsózzuk és átforrósítjuk.
1. A besózott káposzta 1 órát áll, utána kinyomkodjuk. 2. A zsírba odatesszük párolódni úgy, hogy hozzáadjuk a hozzávalókat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész rizsbe keverni a laza rántottát és a vajon párolt,fűszerezett-só, fokhagyma...-garnélát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában főzzük. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk. A hagymához adva k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPucold meg a zellert és vágd vékony hasábokra. Sózd meg és forgasd össze az ízlésed szerinti fűszerkeverékkel. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és permetezd meg olajjal, egyenletes...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű